Novak grešio i, naravno, pobedio!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 22.01.2016.
11:37
Izvor: Sportske.net

Đoković je uspeo da se plasira u osminu finala Australijan Opena pošto je u okviru šesnaestine finala uspeo da savlada 28. nosioca Andreasa Sepija iz Italije sa 3:0 (6:1, 7:5, 7:6 (8:6)).

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Nije se igralo na Rod Lejver areni što je moglo da predstavlja problem za Novaka Đokovića koji nije navikao da igra van njega, ali je uprkos tome slavio pobedu protiv Andreasa Sepija rezultatom 3:0 (6:1, 7:5, 7:6 (8:6)).

Najbolji teniser na svetu nije bio danas na svom najvišem nivou, ali i pored toga nije imao toliko problema da slavi protiv Italijana Andreasa Sepija.

Veoma brzo u prvom setu Novak je poveo sa 5:0, napravio dva brejka iz tri brejk lopte koliko je imao, da bi Sepi tek u 3. gemu na svoj servis uspeo da osvoji prvi gem.

Ipak, Novak koristi prvu set loptu i lagano dobija ovaj deo igre sa 6:1.

Naredni set je bio dosta teži, Novak je propustio dve brejk lopte, Sepi jednu, ali se ušlo u neizvesnu završnicu. Bilo je 5:5, da bi Novak napravio ključni brejk u 11. gemu i osvojio kasnije set sa 7:5.

Treći set je bio sličan drugom, s tim što nije bilo brejkova pa se ušlo u taj-brejk.

Novak je brzo napravio mini-brejk za 3:1, pa sa 4:2, ali je nakon toga Sepi uzvratio i poveo sa 6:4, imao je dve set lopte. Uspeo je Novak da se vrati na 6:6, nakon toga da osvoji još jedan poen na servis Sepija i da slavi sa 8:6 u ovom setu.

U osmini finala igra protiv Žila Simona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke