Novak do kraja marta igra na samo četiri turnira, ništa od Dejvis kupa?

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.12.2016.
09:34
Izvor: Sportske.net

Kako sada stvari stoje, selektor naše Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović neće moći da računa na našeg najboljeg tenisera ni u predstojećem meču protiv Rusije.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Još samo nekoliko dana ostalo je do početka nove sezone, a Novak Đoković će nastupiti u Dohi već od 2. januara.

Ta informacija bila je poznata odranije, ali pažnju je sada privukao raspored narednih turnira na kojima će Novak učestvovati, a koji je objavljen na njegovom zvaničnom sajtu.

Posle Dohe, sledi prvi Gren Slem turnir sezone, Australijan Open u Melburnu, gde će Nole braniti titulu. Ovaj turnir počinje 16. januara i nadamo se da ćemo Đokovića gledati do samog kraja Australijan Opena, odnosno do pred kraj meseca.

Početkom februara, Dejvis kup reprezentacija Srbije sastaće se sa Rusijom, ali tog takmičenja nema u Novakovom kalendaru, što je i logično, pogotovo ako uspe da odbrani titulu u Melburnu, posle čega jednostavno ne bi imao dovoljno vremena da povrati svežinu.

Zbog toga je i planirao pauzu sve do 9. marta, kada će učestvovati na turniru u Indijan Velsu, a do kraja tog meseca igraće još u Majamiju, na turniru koji počinje 23. marta.

Težak zadatak je pred Novakom, braniće ogroman broj bodova u ovom periodu, ali ukoliko bude maksimalno spreman, ne sumnjamo da ćemo se ponovo radovati njegovim uspesima.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red Wolf
Wednesday, 28.12.2016
06:56

Ok oprastam mu 1kolo DK a mozda i sledece aki nije jak protivnik ali ako prodjemo i to onda treba da igra u zavrsnici obavezno za DK Srb.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
10:35

Mogao bi malo i za nas da igra...

avatar
Samo Barsa1
Wednesday, 28.12.2016
15:51

Osvojio je Dejvis kup sa Srbijom, ti kad nesto uradis za svoju zemlju, javi se.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Wednesday, 28.12.2016
18:41