Nole - Za Srbiju, zauvek!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.01.2015.
20:56
Izvor: Sportske.net

Uoči starta na Australijan Openu, najbolji teniser sveta se prisetio i najtežih trenutaka u svojoj karijeri, kada je dobijao i ''nepristojne ponude''.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Oni koji pomno prate karijeru Novaka Đokovića, sigurno se sećaju i vremena kada su Britanci silno želeli da ga privole da igra pod njihovom zastavom.

Novak je tada bio tinejdžer, još uvek samo veliki talenat, ali je i pored finansijskih problema u tom periodu, odlučio da ostane veran svojoj zemlji, Srbiji.

Na tu temu je razgovarao i ovih dana u Melburnu sa novinarima, iščekujući start Australijan Opena.

''Srbija je tada prolazila kroz tešku ekonomsku situaciju i imali su važnije stvari od finansiranja 15-godišnjeg tenisera. Ipak, ja nisam imao nikakvu dilemu - želeo sam da igram za Srbiju, imao sam jasnu viziju o tome šta želim i pod čijom zastavom želim da igram'', jasan je Đoković.

Naravno, sećamo se i nekih drugih primera, poput Monike Seleš, koja je na vrhuncu svoje karijere prihvatila ponudu SAD i nastavila da igra pod američkom zastavom.

Ali, jedan je Nole!

Uskoro ćemo ga gledati ponovo u Dejvis Kup reprezentaciji Srbije, i to u duelu sa selekcijom Hrvatske. Naravno, pre toga, navijamo za njega da osvoji titulu na Australijan Openu i da dodatno odmakne Federeru na vrhu ATP liste.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke