Nole upisao jubilarnu pobedu, ali nije zadovoljan!

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.05.2016.
19:01
Izvor: Beta

Najbolji teniser sveta samokritičan posle današnjeg meča sa Stivom Darsisom.

Beta/Michel Euler
Beta/Michel Euler

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je zadovljan što je meč protiv Stiva Darsisa završio u tri seta, ali je istakao da nije zadovoljan svojom igrom jer je napravio previše neiznuđenih grešaka.

"Zadovoljan sam što sam završio meč u tri seta, ali bilo je dosta stvari u mojoj igri koje mi se nisu svidele. Bilo je previše neiznuđenih grešaka", rekao je Đoković novinarima posle meča.

On se plasirao u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas pobedio Stiva Darsisa iz Belgije u tri seta - 7:5, 6:3, 6:4.

Srpskom teniseru je ovo bila 50. pobeda na Rolan Garosu.

"Teško je sve sročiti u nekoliko reči, a ako bih to mogao da uradim onda bi to bilo ovako - prilično osrednja igra, dosta uspona i padova, pogotovo u situacijama kada sam imao brejk prednosti, dozvoljavao sam protivniku da se vrati u igru... U nekim trenucima sam stvarno igrao dosta dobro i kvalitetno, u nekim dosta loše", rekao je Đoković.

"Bilo je previše neiznuđenih grešaka, moram da reduciram taj statistički podatak koji nije išao moju korist danas. Potrudiću se da sledeći meč bude bolji", dodao je Đoković.

Đoković je tokom meča ušao u raspravu sa sudijom oko jednog spornog poena, a novinare je zanimalo da li mu te rasprave pomažu, pošto obično posle njih zaigra bolje.

"Pa ne znam, možda... Možda je potrebna samo neka vrsta konverzecije na terenu sa nekim, čisto da se malo skrenu misli, da se preusmeri energija... Posle toga se čovek oseća rasterećenije, možeš da pružiš malo bolju partiju", rekao je Đoković.

Srpski teniser se složio sa konstatacijom novinara da u Parizu ima veliku podršku publike.

"Smatram da je odnos prema u Parizu drugačiji u pozitivnom smislu u poslednje dve-tri godine. Možda zbog toga što publika isto priželjkuje da se domognem ovog trofeja.

Naravno da je uvek poželjna i neophodna podrška publike na bilo kojem turniru, pogotovo na Gren Slemu.

Mislim da vas ne vara utisak, dobijam dosta podrške, obzirom da nisam domaći igrač. Zahvalan sam im na tome, nije svuda takav slučaj. Iskreno se nadam da ću imatu tu podršku do kraja",
rekao je Đoković.

Đoković će u narednom kolu igrati sa Britancem Aljažom Bedeneom.

"Mislim da smo igrali samo jednom na Australijan openu pre nekoliko godina. To je vrlo talentovan igrač, ima dosta brz servis... Znam, medjutim, da bolje igra na brzoj podlozi nego na šljaci. Ali, ne treba ga podcenjivati, neće imati šta da izgubi", rekao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke