Nole u 'dvoranskim' uslovima do 30. uzastopne pobede na Grend slemovima!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.06.2016.
17:42
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta plasirao se u treće kolo trećeg Grend slema u sezoni, pošto je za nešto više od dva sata savladao Francuza Andrijana Manarinoa i vezao tridesetu uzastopnu pobedu na najvećim turnirima.

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Beta/AP Photo/Ben Curtis

Povezane vesti

Prvi teniser sveta i prvi nosilac na trećem Grend slemu sezone obezbedio je plasman u treće kolo trijumfom nad Francuzom Adrijanom Manarinom.

Novak Đoković je u "dvoranskim uslovima" slavio na centralnom terenu Ol Ingland Klaba rezultatom 3:0 (6:4, 6:3, 7:6) za nešto više od dva sata igre.

Prva dva seta Novak Đoković je dobio tako što je realizovao druge brejk lopte do kojih je stigao, dok je u trećem sam sebi zakomplikovao život.

Nakon što je protivniku oduzeo servis u sedmom gemu trećeg seta Novak je servirao za meč ali je to uradio prilično loše pa je u desetom gemu duplom servis greškom počastio Manarinoa brejkom.

Na kraju je Novak Đoković u taj-brejku slomio otpor rivala i stigao do trijumfa ali se u završnici trećeg seta zadržao na terenu petnaestak minuta duže nego što je to bilo potrebno.

Ne može se reći da je Đokovićeva igra danas bila na zavidnom nivou pošto je ulagao tek toliko napora da odradi posao i plasira se u narednu rundu.

Kada se uzme u obzir da je na Vimbldonu danas nastao zastoj zbog kiše mora se reći da je Novak obavio sjajan posao jer se prilično kratko zadržao na terenu i prvi obezbedio plasman u narednu rundu što garantuje i više vremena za odmor.

Naredni protivnik prvog tenisera sveta biće bolji iz okršaja Brazilca Tomasa Belučija i Amerikanca Sema Kverija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke