Nole prvi 'rezervisao' London

Autor: Beta Beta
ponedeljak 07.07.2014.
12:51
Izvor: Beta

Teniser Novak Djoković prvi je igrač koji je obezbedio učešće na Završnom ATP turniru sezone u Londonu, saopštilo je danas Udruženje profesionalnih tenisera (ATP).

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Beta/AP Photo/Ben Curtis

Povezane vesti

Đoković je juče osvojio Vimbldon, svoju sedmu grend slem titulu u karijeri i vratio se na prvo mesto na ATP listi, prvi put od 30. septembra 2013. godine. Drugo mesto sada zauzima Španac Rafael Nadal.

Đoković je posle pobede na Vimbldonu obezbedio učešće na Završnom ATP turniru, koji će se od 9. do 16. novembra održati u Londonu, gde će pokušati da osvoji četvrti trofej.

"Sjajan je osećaj ne samo osvojiti Vimbldon već i povratak na prvo mesto na ATP listi. Jedva čekam da se vratim u London gde ću braniti titulu na Završnom turniru. U poslednje dve godine tamo imam dobre rezultate, uživam igrajući u O2 areni", rekao je Đoković za sajt ATP.

Đoković će osmi uzastopni put igrati na Završnom turniru.

Prvi put je osvojio trofej 2008. godine pobedom u finalu protiv Nikolaja Davidenka iz Rusije, a tada je turnir održan u šangaju. On je 2012. godine u finalu u Londonu pobedio Švajcarca Rodžera Federera, a godinu dana kasnije Španca Rafaela Nadala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke