Nole preko ''bombardera'' do polufinala!

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.01.2015.
11:39
Izvor: Sportske.net

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan Opena u Melburnu, pošto je danas rutinski savladao Miloša Raonića, svoju ''staru mušteriju''.

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Novak Đoković nezadrživo grabi ka novoj tituli u Melburnu.

Najbolji teniser sveta je danas u tri seta deklasirao Kanađanina Miloša Raonića, rezultatom 7-6, 6-4 i 6-2, posle dvočasovne borbe i tako izborio plasman u polufinale, gde će se sastati sa starim dužnikom - Stanislasom Vavrinkom.

Danas je samo prvi set bio neizvestan. Raonić je u tom periodu igre uspešno koristio svoje najjače oružje - snažne servise, ne dozvolivši Novaku da dođe do brejka.

Naravno, ušlo se u taj-brejk, gde je došlo do izražaja iskustvo i, pre svega, Đokovićev kvalitet, za vođstvo u prvom setu.

A kada je na startu drugog Nole napravio i prvi brejk, bilo je jasno da Raonić gubi svoj ritam. Taj osvojeni gem na Raonićev servis bio je ključni u drugom setu, koji je Đoković dobio sa 6-4.

Treći set je već postao ''igra mačke i miša'', ponovo je Đoković rano stigao do brejka, zatim je izborio još jedan i rutincki priveo posao kraju - 6:2.

Novak je tako nastavio seriju pobeda nad Raonićem, upisao je peti uzastopni trijumf nad Kanađaninom, a u borbi za finale suočiće se sa Stanislasom Vavrinkom, koji je u četvrtfinalu takođe u tri seta savladao Japanca Nišikorija.

Đoković protiv Vavrinke vodi sa 16-3 u međusobnim duelima, ali je Švajcarac prošle godine savladao Novaka u četvrtfinalu, što će našem teniseru svakako biti dodatni motiv za trijumf u predstojećem susretu.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Sergio (La Decima)
Wednesday, 28.01.2015
12:41

I ovo je sve sto je on napravio na AO, Stan ce ga dobiti.