Nole povukao nogu - Tipsi titula u Bangkoku!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 08.01.2017.
10:12
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Janko Tipsarević potrudio se da nam ulepša i drugi dan Božića, pošto je u nedelju ujutru osvojio svoju prvu titulu u 2017. godini.

Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi
Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi

Povezane vesti

Nekada sedmi teniser sveta otvorio je novu sezonu na najbolji mogući način, pošto je već na prvom turniru u 2017. godini stigao do trofeja.

Janko Tipsarević je u finalu Čelendžera u Bangkoku savladao Slovenaca Blaža Kavčića 2:0 (6:3, 7:6) i tako stigao do svoje prve titule u 2017. godini.

Do trijumfa na čelendžeru u Bangkoku Tipsa je stigao posle dvočasovne borbe sa Slovencem koji trenutno zauzima 217. mesto na ATP rang listi, a ovo je bio drugi trijumf srpskog tenisera u trećem međusobnom susretu sa Kavčićem.

Poslenju titulu na čelendžerima Janko Tipsarević je osvojio u avgustu prošle godine na turniru u Ćingdau.

Srpski teniser će nakon trijumfa u Bangkoku napraviti pomak na bolje na ATP rang listi koja će biti objavljena u ponedeljak, ali više od toga Janku današnji trijumf znači na planu samopouzdanja pred učešće na većim turnirima.

Podsećamo da je Novak Đoković u subotu savladao Endija Mareja u finalu ATP turnira u Dohi, pa slobodno možemo da konstatujemo da su prvi dani nove godine bili berićetni za srpske tenisere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke