Nole posle pobede govorio i o Bati Živojinoviću i Gagi Nikoliću

Autor: Beta Beta
utorak 24.05.2016.
19:53
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da nije dobro počeo današnji meč prvog kola Rolan Garosa protiv Jen Sun Lua sa Tajvana, ali da je u nastavku pronašao ritam i agresivnost i ocenio da samo na taj način može da osvoji jedini grend slem koji mu nedost

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Đoković je danas u prvom kolu Rolan Garosa u Parizu za sat i po vremena pobedio Jen Sun Lua u tri seta, 6:4, 6:1 i 6:1.

"Možda nisam krenuo najbolje što sam mogao. U prvom setu bilo je mnogo uspona i padova, ali uspeo sam da pronadjem ritam i udarac sredinom drugog seta. Drugi i treći set su vrlo dobro prošli, pogotovo na moje servis gemove.

Uspevao sam da održim visok procenat prvog servisa, da budem odlučan i agresivan na prvu loptu nakon servisa. Nadam se da će me to služiti u nastavku turnira, jer moja igra, koliko god dobar defanzivac bio,  zasniva se na ofanzivi i agresivnosti. Svestan sam da samo na taj način mogu da osvojim ovaj turnir",
rekao je Djoković novinarima u Parizu.

"Na početku meča mi je bilo potrebno vreme da se priviknem na teren i uslove, na turnir. Izvući ću pozitivne stvari i nadam se da ću napredovati kako turnir bude odmicao.

Osećam posebnu povezanost s publikom nakon prošlogodišnjeg finala i respektabilnih ovacija koje sam tada dobio.

To ne mogu da zaboravim, to je ostavilo dubok trag. Vraćajući se na centralni teren, danas sam proživeo neke od tih trenutaka iz finala i ceremonije. Podrška publike je neophodna i poželjna",
rekao je prvi teniser sveta.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Belgijanca Stiva Darsisa.

"Nisam imao mnogo prilike da ga gledam na šljaci, već na drugim podlogama na kojima je uspešniji. Prošle godine je igrao u finalu Dejvis kupa, iskusan je teniser. Nije mi toliko važno ko je preko puta mreže, koliko da svakim danom u svakom pogledu sve više napredujem", rekao Đoković citirajući repliku iz filma Emira Kusturice "Sjećaš li se Doli Bel".

On je dodao da se Belgijanci s pravom nadaju da mogu da ostvare zapaženije rezultate, ali da su prva četiri svetska tenisera glavni favoriti za osvajanje Rolan Garosa.

"Ali, na Gren Slem se nikad ne zna, uvek neko može da iznenadi", rekao je Đoković.

Upitan da prokomentariše smrt glumca Velimira Bate Živojinovića, rekao je da se potresao kada je čuo tužnu vest.

"Žao mi je što nisam imao prilike da se sretnem s Batom i Gagom (Draganom) Nikolićem. Tužno je, svi smo se potresli. Njih dvojica su obeležili jedno doba glume, umetnosti i kinematografije. Oni su bili kultne ličnosti u našem društvu, srpskom i jugoslovenskom. To je veliki gubitak za sve nas, ali treba se sećati svih radosnih i lepih trenutaka koji su obeležili njihove karijere i njihove živote", rekao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Kosic
Thursday, 26.05.2016
10:10

Na svaki moguci nacin tip skrece paznju na sebe. . .

avatar
Juventino SS
Tuesday, 24.05.2016
20:00

Kakav čovek, ma ljudina Novak. Osvojiće ove godine i Garos i olimpijadu.