Nole poručio iz Njujorka: ''Viktore, ponosan sam na tebe!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 01.09.2014.
23:55
Izvor: Beta

Posle pobede nad Filipom Kolšrajberom i plasmana u četvrtfinale US Opena, Novak Đoković je naglasio i koliko mu znači činjenica što i Viktoru Troickom dobro ide posle jednogodišnje suspenzije.

Beta/AP Photo/John Minchillo
Beta/AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Prvi nosilac Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, Novak Đoković rekao je da mu nije bilo lako da pobedi Filipa Kolšrajbera u osmini finala, a novinarima je kazao i da je ponosan na svog prijatelja Viktora Troickog.

"Nije bilo lako. Morao sam mnogo da trčim. Filip je težak protivnik...Želeo sam da budem agresivniji na prvom udarcu posle servisa i posle riterna. Hoću da pokušam da izadjem na teren i da dominiram igrom. To je cilj, na tome sam radio. Znam da imam dobru odbranu i da mogu da vratim dodatnu loptu, ali opet zašto trošiti toliko energije, kada je bolje završiti u prva dva-tri udarca", rekao je Đoković novinarima u Njujorku.

On je danas pobedio Filipa Kolšrajbera u tri seta, 6:1, 7:5, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale US Opena. Novinari u Njujorku su ocenili da za prvog igrača sveta poslednji Gren Slem sezone počinje tek u sredu, četrtfinalnim duelom.

"Mislim da nije lepo reći tako nešto. To je potpuno nepoštovanje mojih protivnika sa kojima sam igrao. Mislim da je sjajno što sam do sada igrao stvarno dobar tenis, visokog kvaliteta, ali je normalno da će protivnici biti teži kako turnir odmiče. četvrtfinale će biti stvarno teško, ali da bih došao daleko na ovom turniru, moram da pobedjujem najbolje igrače na svetu", rekao je Đoković.

On je pozdravio i svog druga iz reprezentacije Viktora Troickog, sa kojim je sve vreme bio u kontaktu tokom suspenzije zbog dopinga.

"Pratio sam njegov slučaj vrlo pomno. Čestitam mu na pobedi. Upravo je osvojio čelendžer u koji je došao iz kvalifikacija i pobedio je u osam-devet mečeva do sada. Znate, sada je 250. na svetu, nema bodova, ništa, počinje od nule.

Nije lako, nije lako kada je neko bio ustaljen među prvih 20-30 na svetu, a koji je bio i 11. ili 12. On mi je vrlo drag prijatelj. Ne želim da ponovo pričam o svemu što se desilo, ali ponosan sam na njega što se vratio i ponovo pobeđuje",
rekao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke