Nole: "Ponovo sam u formi u kojoj želim da budem"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.10.2014.
15:56
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da mu je drago što se konačno vratio u formu u kojoj želi da bude i što će imati priliku da sezonu završi u prošlogodišnjem maniru.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se jutros u finale turnira u Pekingu, svoje peto u karijeri.

Pobedom nad Endijem Marejem Srbin je dobio šansu da nastavi fantastičan niz od 23 meča bez poraza u prestonici Kine.

"Morao sam naporno da radim da bih osvajao poene, iako sam ostvario pobedu u dva seta, Marej je imao dosta šansi da se vrati u meč. Vodio je sa 4:3, ali nisam želeo da igram i treći set, jer je onda sve moguće. Najbolji tenis odigrao sam kada je bilo najvažnije i drago mi je zbog toga" rekao je Đoković.

Novak će se u finalu sastati sa Čehom Tomašom Berdihom koji je u drugom polufinalu bio bolji od Martina Kližana. Biće to 18. međusobni susret dvojice tenisera a Novak vodi sa 15:2 u pobedama.

"Drago mi je da sam se vratio u formu u kojoj želim da budem, posebno na ovom terenu na kom nikada nisam izgubio u karijeri. Nadam se da ću uspešno završiti sezonu, kao što sam to uradio prošle godine" zaključio je Đoković.

Novak u finalu turnira u Pekingu brani 500 ATP bodova osvojenih prošle sezone a nakon toga ga čeka učešće na Mastersu u Šangaju gde takođe brani maksimalni broj bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke