Nole "počistio" Čilića!

Autor: Miloš Marković
petak 17.04.2015.
14:22
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković se bez problema plasirao u polufinale Monte Karla.

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta i dalje ne zna za poraz od Marina Čilića.

On je rezultatom 6:0, 6:3, došao do 12 uzastopnog trijumfa nad hrvatskim teniserom, i ne samo to. Đoković je postao igrač koji je najbrže stigao do 10 "krompir" setova u godini, čime je srušio rekord koji je, do danas, držao Ivan Lendl.

Meč je počeo baš onako kako je priželjkivao srpski teniser. Čilić je bio prvi na servisu, ali je Novak vrlo koncetrisano riternirao, pa je lako došao do početnog brejka.

Odmah pošto je materijalizovao prednost, Đoković sigurnom igrom dolazi i do drugog brejka i brzog vođstva od 3:0. Do kraja seta Čilić nijednom nije uspeo da sačuva svoj servis, pa Nole za nešto više od 20 minuta stiže do laganih 6:0 u prvom setu.

Drugi set počinje tamo gde se završio prvi.

Novak je lako došao do četvrtog brejka u nizu, pa posle osvojenog gema na svoj servis vodi sa 2:0. Treći gem drugog seta ostaće upamćen po prvom osvojenom gemu Hrvata, koji je za taj "podvig" zaradio ovacije sa tribina.

Nakon toga obojica tenisera su bila sigurna na svoj servis, do rezultata 5:3, kada Đoković pravi još jedan brejk i na taj način neočekivano lako eliminiše aktuelnog šampiona US Opena sa turnira.

Novak u polufinalu čeka boljeg iz meča Rafael Nadal - David Ferer.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke