Nole: ''Pobedi se u zube ne gleda''

Autor: Beta Beta
subota 07.11.2015.
11:21
Izvor: Beta

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je posle pobede nad Tomašom Bedrihom posle dva taj-brejka u četvrtfinalu Pariza da ne treba uvek da se očekuje dominacija na terenu.

BETA/AP Photo/Francois Mori
BETA/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Đoković je juče prvi put u karijeri ostvario ATP pobedu bez napravljenog brejka, posle 679 prethodnih pobeda.

"Uveravam vas da nisam kalkulisao. Jednostavno, ne može uvek da se očekuje da se uvek dominira na terenu, iako su možda rezultati u Kini podigli standard i očekivanja od mene na terenu", odgovorio je Đoković na novinarsko pitanje da li je danas igrao samo koliko je trebalo.

Srpski reprezentativac je pobedio 7:6, 7:6 odličnog Berdiha, a grupi srpskih izveštača objasnio je razloge tako neizvesnog meča.

"Svi igraju tenis i svi se trude da napreduju iz meča u meč. To je danas bio slučaj sa Tomašom, koji je odigrao na vrlo visokom nivou. Možda neko ko ne prati tenis, ne primećuje takve stvari, ali on ima izuzetnu dubinu sa osnovne linije.

Onda kad neko tako duboko i agresivno i ravno igra, onda je prirodno da se povučeš i onda sam izgubio ritam i u tim trenucima kada sam možda imao priliku da ga 'brejknem' sam dosta pasivno igrao. Odigrao je taktički odlično, uradio je sve što je želeo, a možda u pojedinim trenucima nije imao sreće"
, rekao je Đoković.

"Ali, mislim da sam kvalitetno odigrao kad god je trebalo. Set lopta, par dobrih servisa, taj brejk u prvom setu odličan, drugi set...kažem, to su bili prelomni trenuci. Odigrao sam dosta čvrsto kad je trebalo i mislim zasluženo pobedio", dodao je on.

Ljudi iz ATP-a preneli su Đokoviću posle meča da mu je ovo bilo prvi put u karijeri da zabeleži ATP pobedu bez napravljenog brejka.

"Iskreno, iznenađen sam tim podatkom. Verovatno oni znaju. To je sigurno nešto što je impresivno. Ponosan jesam ako je to istina. Ali, sramota da nisam uspeo danas da brejknem. Sve u svemu igram dosta solidno, još nisam izgubio set.

Naravno u nekim segmentima igre u nekim trenucima u meču mogu da odigram bolje, svestan sam svojim mogućnosti. Al' opet, ne treba pobedi gledati u zube. Idemo dalje",
rekao je Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasa1988
Saturday, 07.11.2015
12:46

Malo se opustio, kraj je sezone.

avatar
ManUtdSrbija
Saturday, 07.11.2015
12:26

Berdih je dobar teniser, on moze svakog da pobedi ali isto moze od svakog da izgubi. Vidi se da Noletu ne lezi bas dobro njegov stil igre. Bitna je pobeda. Napred NOLEEEEEEEEEE!!!