Nole, pobeda nad Rafom i put ka tituli je otvoren!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 22.05.2015.
12:47
Izvor: Sportske.net

Đoković će ili završiti u četvrtfinalu ili ide do samog kraja, kaže žreb. Novak želi trofej koji mu nedostaje, na tom putu je svakako najteži rival Španac, ali mnogo ranije od meča za titulu! Kako su prošli ostali na žrebu?

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Novak će Pariz otvoriti protiv finskog veterana Nieminena, koji je na Rolan Garosu stizao do osmine finala, ali to je bilo pre nego što je Nole debitovao na turniru.

Nakon toga, najbolji teniser sveta ide na pobednika duela nekada najboljeg juniora sveta, Žila Milera i italijanskog specijaliste za šljaku Lorencija.

Po žrebu ga u trećem kolu čeka Tomić koji je 27. nosilac, ali Australijanac hrvatskog porekla nije toliko opasan na najsporijoj podlozi.

Đoković bi preko Gaskea ili veterana Robreda stigao do četvrtfinala gde ga čeka najteži mogući rival, Rafa Nadal.

Legendardni Španac i kralj šljake je šesti nosilac, ovo bi mogao da bude ključ za Srbina u pohodu na titulu kojom bi kompletirao Gren Slem. U polufinalu bi Nole išao na Mareja.

Federer koji će otvoriti protiv kvalifikanta je u drugoj polovini žreba.

Od ostalih Srba Lajović igra sa Gonzalesom, pa će, ako dobije imati vraški težak posao protiv Vavrinke.

Viktor Troicki otvara protiv Nemca Štrufa koji je oko 100. mesta na listi, posle bi mogao na poznate Bolelija ili Darsisa, i Italijan i Belgijanac su uvek opasni. Treće kolo Troickom bi donelo teško iskušenje protiv Ferera.

Krajinović igra protiv Gofana, 17. nosioca. Ako napravi iznenađenje u duelu sa Belgijancem, naredni rival je Kolumbijac Hiraldo.

Kod dama, Ana koja je sedmi nosilac počinje protiv iskusne Švedove, u trećem kolu bi mogla na Bojanu. Srpski derbi bismo gledali ako Jovanovski eliminiše 11. nosioca Karolinu Garsiju, i naravno dobije uvodni meč protiv malo poznate Zurenko.

Jelena Janković će otvoriti protiv kvalifikantkinje, ako dobije i u drugom kolu bi bila favorit protiv Bernardi ili Falkoni, a onda je u trećoj rundi čeka Voznijacki.

Krunić u prvoj rundi igra sa Punitsevom iz Kazahstana, sledeći rival bi joj bila iskusna Svitolina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Saturday, 23.05.2015
00:07

Kao sto sam i najavio prije neki dan,da ce Nole imati paklen zrijeb. Ipak nadam se da ce Nole sve da odradi kako treba...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
17:16

Novace, ljudino, srecan ti rodjendan i da sledeci slavis sa RG u kolekciji!

avatar
Shone
Friday, 22.05.2015
15:07

Bice tesko i jako zanimljivo! Po meni samo da djokovic uspe da se izbori sa zeljom i pritiskom i tu nece biti problema! Novace...idemoooo!

avatar
Barça el honor
Friday, 22.05.2015
14:34

Tezak zreb, ali mozda i bolje da igra sa nadalom u 1/4, mozda bi nadal do finala i podigao formu i usao sa samopouzdanjem. Nole uzima RG siguran sam 100% :)

avatar
O\'Sullivan147
Saturday, 23.05.2015
00:04

Buraz,znaci citas mi misli. Bolje i u cetvrtfinalu nego u finalu :)

avatar
Hm
Friday, 22.05.2015
14:16

Marej igra u zivotnoj formi na sljaci i nije izgubio ni jedan mec na sljaci ove godine. Tako da logika, ako Nole pobedi Nadala ima otovren put ka tituli i nije tako tacan. Jos ako igras pr. Nadala preko 4 sata (vrlo moguce) pa jos jednom protiv Mareja 4 sata (takodje vrlo moguce), koliko ce ti snage ostati za finale?!

avatar
gaja1971
Friday, 22.05.2015
16:02

Dovoljno....ako je sampionskog kova a jeste onda nista sladje nema da naredjas troicu najboljoh i uzmes pehar.A ako nekim cudom i izgubi pa boze moj ima ce jos bar 4-5 Prilika za RG.Samo da ga zdravlje posluzi..Ipak ida lje mislim da je RG ove godine njegov i realno zasluzeje ga.

avatar
neodoljiv
Friday, 22.05.2015
13:36

Tezak zreb. Svi za bpravljaju na Mareja koji nije naivan i usao je u super formu

avatar
Mesi G.O.A.T.
Friday, 22.05.2015
13:22

Po meni ovo odlično a obrazložiću vam zašto.Nadal je ovdje nepobjediv a činjenica je da kako turnir sve više odmiče Nadal podiže formu i igra sve bolje.2009 je ispao u ranoj fazi 4. kolo protiv Soderlinga tako da mislim da neće imati dovoljno vremena da podigne formu do Novaka.Svejedno Novak bi igrao sa njim u finalu ili možda u polufinalu ne znam kako taj žreb ide ali pravi si šampion ako pobjediš najbolje pogotovo one koji dominiraju godinama.2009 je Federer osvojio ali meni to nema neku težinu zato što nije igrao protiv Nadala.Tako da mislim da Novak osvoji a da ne dobije Nadala nema istu težinu ako ga Nole u direktnom okršaju dobije.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 22.05.2015
13:14

NOLE, UZ TEBE SMO!

avatar
Skaut1
Friday, 22.05.2015
13:00

Uvek je tako i bilo na RG...Ovog puta je No1e nikad bliži osvajanju.

avatar
Marko Djordjevic 035
Friday, 22.05.2015
12:58

Bolje je ovako, veci pritisak bi bio u finalu. Bice to veliki mec, i u sustini ako Novak pobedi Rafu ovde i uzme titulu, ne vidim kako neko moze da ga zaustavi u tome da uzme sva 4 Gren Slema. Federer na oko ima lak zreb, jedina mina je Monfis koji ga ja zapravo dobio poslednja dva puta na sljaci. Finale Djokara - Federer, pobeda Novaka kojom postaje besmrtan i zvanicno ulazi u 5 najboljih igraca svih vremena.