Nole: "Odrasli smo zajedno, nema favorita u finalu"

Autor: Beta Beta
subota 04.04.2015.
12:18
Izvor: Beta

Sa nestrpljenjem čekamo meč protiv Endija Mareja, a do tad pročitajte kako je Novak prokomentarisao sinoćnji meč...

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Novak Djoković ocenio je da je odigrao dobar meč protiv Džona Iznera u polufinalu Majamija, a da je jedan od kljuceva pobede to što je uspevao da natera rivala da udje u razmenu posle vraćenog servisa.

"Vodili smo veliku bitku. Mislim da sam odigrao odlično ovaj meč, stvorio sam mnogo šansi i naterao ga da radi i da uvek odigra taj dodatni udarac. Delovao je malo iscrpljeno u taj-brejku, tako da sam s dodatnim samopouzdanjem ušao u drugi set i brzo došao do brejka", rekao je Nole novinarima u Majamiju posle meča.

Đoković je pobedio Iznera u dva seta, 7:6 i 6:2.

"On ima verovatno najbolji servis na svetu i sa visinom od 208 centimetara može da pogodi bilo koji ugao. Ima sjajan forhend, pobedio je u nizu tri igrača iz prvih 10, ali uspevao sam da vratim servise i to je bio jedan od ključeva pobede, to što smo ulazili u razmenu", rekao je Djoković.

Izner je trenutno 24. na ATP listi, ali je u dobroj formi trenutno i posle ovog turnira ući verovatno u prvih 20.

"Važno je da se nivo igre podigne kada turnir dodje pred kraj, a ovo je bio pravi dan i pravo vreme da odigram ovako dobro. Uvek je teško igrati protiv nekog sa tako dobrim servisom, ponekad ume da vas isfrustrira, ali važno je ne slamati se mentalno i terati ga da igra. To sam i uradio", rekao je Djoković.

Srpski reprezentativac je branilac titule u Majamiju, koji je osvajao četiri puta do sada. U nedeljnom finalu će mu protivnik biti treći nosilac Endi Marej, koji je u dva seta pobedio Tomaša Berdiha.

"U finalu nema favorita. Prošle nedelje smo igrali u finalu Indijan Velsa, igrali smo mnogo puta jedan protiv drugog, poznajemo se, odrasli smo zajedno. On igra dobro i standardno cele godine. Živi ovde, ovde trenira i poznaje teren. Meni će biti drugačije jer posle dva noćna meča igram u 13.00, kada je mnogo toplije", rekao je Đoković.

Izner je priznao da jednostavno nije bio dovoljno dobar da bi pobedio Đokovića.

"Trebalo je da igram bolje da bih ga pobedio, ali nisam. Bio je previše dobar. Nisam se ni kretao dobro kao juče, nisam imao ni svežinu, pošto sam igrao i dubl. Naravno, polufinale je uspeh, bez ikakve sumnje. Ovde igraju najbolji igrači, a Novak je i u ovom polufinalu pokazao zašto je najbolji na svetu. Ja moram da iz ovog izvučem dobre stvari pred nastavak sezone", rekao je Izner.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke