Nole laganim tempom do drugog kola

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 27.06.2016.
16:14
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta uspeo je da prođe u drugo kolo najrenomiranijeg turnira na svetu nakon pobede nad domaćim teniserom Vordom sa 3:0 (6:0, 7:6 (7:3) i 6:4).

Beta/AP Photo/AlastairGrant
Beta/AP Photo/AlastairGrant

Povezane vesti

Novak Đoković je uspešno započeo svoj pohod na odbranu titule na Vimbldonu, po mnogima nezvaničnom svetskom prvenstvu u tenisu.

On je danas bez većih problema slavio protiv Džejmsa Vorda, domaćeg tenisera, 177. na ATP listi, rezultatom 3:0 po setovima (6:0, 7:6 (7:3) i 6:4).

Nije baš sve tako dobro funkcionisalo po Novaka u ovom meču, rekli bismo da se polako zagreva za one najteže mečeve koji slede od sledeće nedelje.

Prvi set je Novak rutinski dobio, peti britanski teniser po rejtingu je dosta grešio, najbolji na svetu to nije propustio i slavio je sa ogromnih 6:0.

Odlično je Đoković počeo i drugi set, poveo je sa 3:0, da bi Vord u četvrtom gemu konačno uspeo da osvoji prvi gem na veliko oduševljenje publike.

Odmah nakon toga je uspeo da vrati brejk, bio je baš zagrejan u tim momentima, pokazivao je da može da zada velike muke i najboljem na svetu. Ušlo se u neizvesnu završnicu drugog seta, da bi Novak u taj-brejku uspeo da bez nekih velikih problema osvoji set.

Treći set je klasična rutina, uzeo je jedan brejk u trećem gemu, zadržao je svoj servis do samog kraja i na kraju zasluženo slavio sa 3:0 u setovima.

U narednom kolu čeka Manarina koji je savladao Edmunda sa 3:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke