Nole čuva ono najbolje za Rolan Garos i Vimbldon!

Autor: Beta Beta
nedelja 19.04.2015.
22:20
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan početkom sezone i da je danas srcem osvojio Masters u Monte Karlu.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Đoković je osvojio svoj drugi trofej na Mastersu u Monte Karlu pošto je u finalu pobedio čeha Tomaša Berdiha sa 2:1 u setovima (7:5, 4:6, 6:3).

"Ovaj trofej je poseban. Mislim da sam ga osvojio srcem i velikom borbom. Ponekad je i 'ružna' igra potrebna za pobedu. Trofeji su najvažniji. Ovo je neverovatan početak sezone za mene", rekao je Đoković.

"Ovo je bila velika borba, mislim da je i Berdih zaslužio trofej. Zahvalan sam svom timu koji se žrtvuje zarad mojih uspeha. Srećan sam što odlazim sa trofejom", dodao je on.

Đoković je izgubio samo dva meča ove sezone i postao je prvi teniser u istoriji koji je na početku sezone osvojio prva tri Mastersa - u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu.

"Taj podatak mi daje veliku motivaciju da nastavim dobro da radim", dodao je on.

Prvi teniser sveta nastavio je niz od 17 pobeda, a danas je osvojio svoju 23. titulu iz Masters serije. Njegov sledeći cilj je trofej na Rolan Garosu, jedini veliki turnir koji mu nedostaje.

"Predstoji nam najvažniji period u godini. Naravno, Rolan Garos i Vimbldon su prioriteti, tamo želim da prikažem najbolju igru. Ali, idemo korak po korak, videću dokle ću stići", rekao je on.

Berdih je rekao da je danas imao šansu za pobedu i osvajanje trofeja.

"Samo u nekoliko poena nije bilo onako kako sam želeo. Mislim da sam mu se dobro suprotstavio. Imao sa dovoljno šansi da preokrenem i mogao sam da osvojim trofej", rekao je Berdih.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke