Nole će imati priliku za revanš!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.11.2015.
22:24
Izvor: Sportske.net

Pobedom nad zemljakom Stanislasom Vavrinkom švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u finale završnog Mastersa u Londonu gde će se u nedelju za trofej boriti sa Novakom Đokovićem.

BETA/AP Photo/Tim Ireland
BETA/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Ljubitelji tenisa imaće tu čast da 44. put posmatraju okršaj Rodžera Federera i Novaka Đokovića, pošto je Švajcarac izborio plasman u finale završnog Mastersa u Londonu.

Rodžer Federer plasirao se u svoje jubilarno deseto finale na završnim Mastersima pobedom nad zemljakom Stanislasom Vavrinkom rezultatom 2:0 (7:5, 6:3) u meču koji je trajao nešto više od sat vremena.

Nakon što su razmenili po jedan brejk sredinom prvog seta Švajcarci su uspeli da stabilizuju igru na svoj servis, ali je Rodžer Federer u 12. gemu napravio drugi brejk i osvojio set.

U drugom gemu drugog seta Rodžer Federer je napravio novi brejk kojim je praktično rešio pitanje pobednika pošto Stanislas Vavrinak nije bio u prilici da se vrati u igru.

Sutrašnji finalni okršaj Rodžera Federera i Novaka Đokovića biće njihov 44. međusobni a treći u finalima završnih Masters turnira, s tim što je prošle godine Švajcarac predao meč pre početka.

Rodžer Federer je u dosadašnjem toku karijere šest puta osvajao trofeje na završnim Masters turnirima, dok Novak Đoković ima dva trofeja manje.

Podsećamo da je Rodžer Federer u tekućoj godini naneo tri od šest poraza najboljem teniseru sveta, a poslednji je zabeležen u četvrtak kada je Švajcarac slavio u grupnoj fazi završnog Mastersa u Londonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 21.11.2015
23:48

Прочитах целу вест и не сазнах кад играју сутра...

avatar
Marko Hn
Sunday, 22.11.2015
00:09
avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 22.11.2015
00:11
avatar
O\'Sullivan147
Saturday, 21.11.2015
23:29

Federer igra odlicno,ali mislim da ipak Nole ne moze ponoviti onako blijedu partiju. Naprijed Noleeee