Nole bi platio da ga gleda, ali sad će morati da ga pobedi!

Autor: Beta Beta
sreda 07.09.2016.
10:15
Izvor: Beta

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da mu je krivo što su mu trojica rivala predali mečeve na Otvorenom prvenstvu SAD, ali da je to približno scenariju koji je priželjkivao, jer je uspeo da se oporavi od povreda. Sledi atraktivan rival u poluf

Beta/AP Photo/Jason DeCrow
Beta/AP Photo/Jason DeCrow

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto mu je Francuz Žo-Vilfred Conga na kraju drugog seta predao četvrtfinalni meč.

"U ovoj fazi sezone, uzimajući u obzir fizičke probleme koje sam imao u poslednjih mesec, mesec i po dana, ovo je scenario koji sam priželjkivao. S obzirom na to da sam imao dosta slobodnih dana uspeo sam da se oporavim. Osećam da sam sada blizu vrhunca i to je ono gde sam želeo da budem u ovom trenutku", rekao je Đoković.

Đoković je vodio s 6:3 i 6:2 u trenutku kada mu je Conga zbog povrede levog kolena predao meč.

To je bila treća predaja Đokovićevih protivnika na Otvorenom prvenstvu SAD. Prvo mu je Čeh Jirži Veseli predao meč drugog kola bez borbe, da bi potom u trećem kolu Rus Mihail Južni sredinom prvog seta morao da se povuče zbog povrede.

"Žao mi je što moji protivnici nisu mogli da pruže maksimum u tim mečevima. To mi se nikada nije dogodilo u karijeri. Došao sam do polufinala s tri predaje. S druge strane drago mi je što sam došao na samo jedan meč od finala", rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta u poslednjih mesec i po dana imao je problem s povredom levog ručnog zgloba.

"Kako turnir odmiče osećam se sve bolje. Kao što sam rekao, imao sam dosta slobodnog vremena i uspeo sam da se oporavim. Srećan sam što sam blizu top forme", rekao je on.

Đoković će se u polufinalu US Opena sastati s Francuzem Gaelom Monfisom.

Britain Wimbledon Tennis

"Volim da gledam Gaela kako igra tenis. On je jedan od retkih igrača na turu za čiji meč bih sigurno platio da gledam. Veoma je harizmatičan, igra tenis s osmehom, uživa u tenisu, uživa u životu", rekao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke