Nole bez mnogo muke do trećeg kola

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.01.2016.
12:42
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta plasirao se u treće kolo otvorenog prvenstva Australije pošto je u sredu bez većih problema eliminisao Francuza Kentana Alisa.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan Opena pošto je u sredu rezultatom 3:0 (6:1, 6:2, 7:6) savladao Francuza Kentana Alisa.

Prvi nosilac na turniru zadržao se na terenu 102 minuta prepustivši protivniku devet gemova, od čega šest u trećem setu.

Do vođstva u setovima Novak je stigao prilično lako napravivši dva brejka u četvrtom i šestom gemu.

Slična situacija viđena je u nastavku meča, s tim što je Đoković već u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Alisu, da bi u sedmom gemu novim brejkom otklonio svaku nedoumicu kome će pripasti set.

Najveća neizvesnost viđena je u trećem setu gde je Francuz uspeo da oduzme servis Novaku Đokoviću ali brejk nije uspeo da odbrani jer je Srbin u narednom gemu uzvratio istom merom.

Nakon dva uzastopna brejka Đoković i Alis su uspevali da zadrže servis sve do kraja seta, pa je taj-brejk odlučivao da li će Francuz ostati u meču ili će Novak Đoković završiti posao po pitanju plasmana u treće kolo.

Srbin nije dozvolio da na terenu ostaje preterano dugo pa je u taj-brejku stavio tačku na pitanje pobednika i izborio plasman u narednu rundu takmičenja.

Rival prvog nosioca u trećem kolu biće bolji iz duela Amerikanca Denisa Kudle i Italijana Andreasa Sepija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mali mrav1
Wednesday, 20.01.2016
14:53
avatar
MarkoDjordjevic
Wednesday, 20.01.2016
14:07

Rutina. Lagano do novog slema. :)nDosta toga zavisi od ove sezone...Ako Novak uzme Garos i OI, nema sumnje da ce postati najbolji teniser svih vremena do kraja njegove karijere. :)