Ništa od finala - Nišikori šokirao Novaka!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.09.2014.
21:08
Izvor: Sportske.net

Kei Nišikori prvi finalista US Opena! Nažalost, on je do svog velikog uspeha došao preko našeg Novaka Đokovića, koga je večeras savladao u polufinalu, u četiri seta. Drugo polufinale igraće Čilić i Federer.

Beta/AP Photo/Charles Krupa
Beta/AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Prvi Japanac koji je uspeo da se plasira u finale jednog Gren Slem turnira je - Kei Nišikori!

Dvadesetčetvorogodišnji Japanac je od samog početka večerašnjeg meča pokazao da se nije nimalo uplašio prvog tenisera sveta.

Već u trećem gemu je uspeo da prvi put osvoji gem na Novakov servis i tako najavi ono što se desilo na kraju - 3:1, po setovima 6:4, 1:6, 7:6, 6:3, za plasman u svoje prvo Gren Slem finale.

Ovo je bio treći međusobni susret Đokovića i Nišikorija, a posle večerašnje pobede, Japanac se može pohvaliti i da ima bolji međusobni skor u duelima sa prvim teniserom sveta.

Meč je odigran u teškim vremenskim uslovima, ali velika vrućina nije smetala Japancu da pokaže veliku borbenost i odličnom igrom zaustavi našeg Novaka.

U prvom setu, Novak je uspeo da u četvrtom gemu odgovori na startni brejk Nišikorija, ali je u finišu seta Japanac uspeo još jednom da oduzme servis Đokoviću, što je bilo presudno za vođstvo od 1:0.

Drugi set - druga slika na terenu.

Novak se probudio, konačno zaigrao kako ume i samo jedan gem je prepustio rivalu u tom delu igre.

Treći set se pokazao ka ključan u ovom meču. Neizvesno je bilo do osmog gema, onda je Nišikori napravio brejk, poveo sa 5:3, ali je Novak uspeo da uzvrati i ovaj set uvede u taj-brejk.

Međutim, nije uspeo i da u taj-brejku zadrži taj ritam igre, što Japanac koristi, i ponovo vodi u setovima.

A, onda, brejk za Nišikorija već u prvom gemu četvrtog seta i to je bio početak kraja za Novaka na ovogodišnjem US Openu.

Đoković do kraja nije imao odgovor i umesto da vrati brejk, na kraju je još jednom izgubio svoj servis, za konačnih 3:6 i veliko slavlje Nišikorija i njegovih navijača...











Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke