Niko, nikad, kao Novak!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 20.04.2015.
10:20
Izvor: Sportske.net

Pogled na ATP listu pruža osećanje da smo svedoci istorije. Novak Đoković učinio jedinstvenu stvar kada je ranking u pitanju!

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Njegova prednost na vrhu je neverovatnih 5460 bodova, dobio je nove poene zahvaljujući trijumfu, dok je rana eliminacija Federera omogućila Srbinu da uveća prednost.

Niko, nikada u istoriji nije imao ovakav plus u odnosu na najbližeg pratioca pa je to još jedan razlog za osećanje potpune dominacije u svetskom tenisu u ovom trenutku.

Đoković je napravio 17 pobeda u nizu, nikome nije pošlo za rukom da uzme tri Mastersa u sezonu u seriji, Indijen Vels, Majami i Monte Karlo. Ako tome dodamo završni Masters kup i Australijan Open, Novak je u neverovatnoj seriji, šest velikih turnira u nizu. Uz to on je dobio 11 uzastopnih finala.

Ovo je bila njegova 52. titula, izgubio je 23 finala, sada sledi napad na novi rekord, onaj u broju Mastersa. Nadal ih je osvojio 27, Novak 23, Madrid i Rim su sledeće stanice, pa onda na leto Kanada i Sinsinati. Ali, ipak, važniji od toga je Rolan Garos to je Novakov veliki cilj ove sezone.

Na ATP listi inače, Nadal je preskočio Nišikorija, sada je Rafa četvrti, Japanc peti (ispred njih su Federer i Marej). U top 10 još Raonić, Berdih koji je zamenio mesto sa Fererom, Čilić i Vavrinka (takođe zamenili mesta).

Od Srba, Troicki je  napredovao tri mesta, sada je 34. Lajović 82. Krajinović 102. Laslo Đere 220. Iz prvih 300 je ispao Peđa Krsin (325), u top 400 su još Milojević, Zekić, Čačić, Janković, Bjelica, Bozoljac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke