Nema granica - Nole u finalu Vimbldona!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 04.07.2014.
17:13
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser i prvi nosilac na trećem Grend slemu sezone plasirao se u finale Vimbldona nakon što je u četiri seta savladao Bugarina Grigora Dimitrova.

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

Drugi teniser sveta, Novak Đoković, plasirao se u svoje treće finale na Vimbldonu, nakon rovovske borbe sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim.

Prvi nosilac na ovosezonskom izdanju Vimbldona slavio je rezultatom 3:1 (6:4, 3:6, 7:6, 7:6) u meču koji je trajao nešto više od tri sata i u kojem je Dimitrov pružio snažan otpor srpskom teniseru.

Već u prvom setu postalo je jasno da Novak neće imati nimalo lak zadatak u današnjem polufinalu jer je prevagu u tom delu meča donela samo jedna brejk lopta.

Novak Đoković stigao je do prilike da oduzme protivniku servis u petom gemu i ispostavilo se da je samo ta jedna lopta odlučila pobednika prvog seta.

Dobru igru i kontrolu nad situacijom na terenu Đoković je uspeo da zadrži do sredine drugog seta kada je posle pet odigranih gemova imao prednost brejka i šansu da na svoj servis prelomi čitav meč.

Usledio je neverovatan pad u igri Novaka Đokovića koji je Bugarin Dimitrov iskoristio na najbolji način vezavši četiri uzastopna gema što mu je donelo izjednačenje.

Posle izjednačenja usledila su dva seta koja su rešena u taj-brejku. Imajući u vidu da Novak nikada nije izgubio meč na Vimbldonu u kojem je dobio makar jedan set u taj-brejku bilo je jasno da je tradicija bila na strani drugog tenisera sveta.

Taj-brejk trećeg seta Novak je dobio sa tri mini-brejka ali je onda u četvrtom setu usledila prava drama.

Grigor Dimitrov imao je u taj-brejku četvrtog seta tri vezane set lopte što mu nije bilo dovoljno da meč odvede u peti set. Nakon toga psihološka prednost prešla je na stranu Novaka Đokovića koji koristi drugu meč loptu i overava plasman u finale.

Srpski teniser stigao je tako do svog trećeg finala na Vimbldonu i šanse da se u nedelju bori za drugu titulu na ovom prestižnom turniru a sedmu na Grend slemovima.

Osim borbe za titulu Novak će u finalu voditi bitku za povratak na prvu poziciju na ATP rang listi koju će povratiti samu u slučaju da savlada boljeg iz meča Miloš Raonić - Rodžer Federer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke