Ne vredi, zaustavljen i tandem Đoković-Zimonjić!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.08.2016.
03:11
Izvor: Sportske.net

Dan posle eliminacije u singlu, Novak Đoković završio takmičenje i u dubl konkurenciji, u tandemu sa Nenadom Zimonjićem.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Nadali smo se potajno da bi posle neprijatnog iznenađenja čiji smo svedoci bili prošle noći, ovoga puta moglo da usledi i mnogo prijatnije, ali do toga nije došlo.

Novak Đoković je doživeo i drugi poraz u Riju, u razmaku od nepuna 24 časa, ovoga puta u dublu sa Nenadom Zimonjićem.

Nepremostiva prepreka za srpski tandem u drugom kolu olimpijskog turnira bili su Brazilci Melo i Soareš, koji su slavili u dva seta, rezultatom 6:4 i 6:4.

Jedan sat i 14 minuta bilo je dovoljno Brazilcima da pred svojim navijačima upišu novi trijumf. U prvom setu ključan je bio peti gem, u kojem su Melo i Soareš napravili jedini brejk u tom delu igre, dok su u drugom naši teniseri ostavili nešto bolji utisak, ali su Brazilci bili bolji u samoj završnici.

Novak se razigrao tokom drugog seta, imao je najviše osvojenih poena, ali njegovu dobru igru naš tandem nije uspeo da materijalizuje i brejkom.

Umesto toga, prvi do brejka stižu Brazilci za 4:3, da bi potom naš tandem uzvratio istom merom, ali to je bilo sve od Novaka i Zikija, koji su poklekli u naredna dva gema, pa domaći teniseri zasluženo slave novu pobedu.

Novak Đoković se ovim porazom i definitivno oprašta od Rija, dok će Nenad Zimonjić imati još jednu šansu u miksu, gde će nastupati sa Anom Ivanović.

Kada je muški dubl u pitanju, eliminisan je i Huan Martin del Potro u tandemu sa Gonzalesom. Argentinci su poraženi od španske kombinacije Nadal-Lopez sa 2:1 u setovima (6:3, 5:7, 6:2).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke