Naš Nole bolji od Ronalda, Hamiltona...

Autor: Beta Beta
sreda 15.04.2015.
16:49
Izvor: Beta

Najbolji teniser na svetu u sredu je drugi put u karijeri proglašen za najboljeg sportistu na planeti pošto je u Šangaju proglašen dobitnikom prestižne Laureus nagrade.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković imenovan je za dobitnika Laureus nagrade za 2014. godinu na današnjoj svečanosti upriličenoj u Šangaju!

Najbolji teniser sveta pobedio je u konkurenciji fudbalera Kristijana Ronalda, vozača Formule 1 Luisa Hamiltona, motocikliste Marka Markesa, atletičara Renoa Lavilenija i golfera Rorija Meklorija.

Đoković je u 2014. godini osvojio sedam titula, među kojima su Vimbldon, masters turniri u Indijan Velsu, Majamiju, Rimu i Parizu, Završni turnir u Londonu i turnir iz serije 500 u Pekingu.

Nakon osvajanja Vimbldona Đoković se 7. jula 2014. godine vratio na prvo mesto ATP rang liste na kojem se nalazi i danas.

Novak Đoković je Laureus dobio i 2012. godine za dostignuća u 2011.

Fudbalska reprezentaciji Nemačka, koja je osvojila titulu prvaka sveta u Brazilu, pripala je nagrada Laureus za najbolji tim 2014. godine.

Reprezentacija Nemačke je na letošnjem Svetskom prvenstvu u Brazilu osvojila četvrtu titulu na najvećoj fudbalskoj svetskoj smotri, pobedivši u finalu Argentinu sa 1:0.

Laureus za najbolju sportiskinju u 2014. pripala je atletičarki Genzebe Dibaba iz Etiopije. Ona je u prethodnoj godini za samo 15 dana oborila tri svetska rekorda u tri različite discipline i tako postala tek treći atletičar u istoriji kojima je to pošlo za rukom, posle Džesija Ovensa i Juseina Bolta.

Ona je rekorde postavila u disciplinama na 1.500 i 3.000 metara, kao i u trci na dve milje.

U konkurenciji sa Dibabom bile su još teniserke Serena Vilijams i Na Li, skijašica Tina Maze, atletičarka Valeri Adams i kros-kanstri skijašica Marit Bjergen.

Australijanac Danijel Rikardo, vozač Red Bula tima Formule 1, proglašen je za otkriće protekle godine, dok je nagradu za najbolji povratak godine dobio ragbista iz Južne Afrike Šalk Burger.

Bivša kineksa teniserka Li Na dobila je priznanje Laureus za izuzetna dostignuća, dok je nagradu za najboljeg sportistu sa invaliditetom dobila Tatjana Mekfejden, koja se takmiči u trkama u invalidskim kolicima.

Ove godine ceremonija dodela Laureus nagrada prvi put je održana u kineskom Šangaju.

Nagrada Laureus dodeljuje se od 2001. godine, jedna je od najprestižnijih, a porede je sa američkim Oskarom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke