Nadal priznao: "Novak je previše dominantan"

Autor: Pavle Lazarević
nedelja 27.03.2016.
19:07
Izvor: Sportske.net

Rafa Nadal pričao je o napretku tenisa, a istakao je da se oseća mnogo bolje na terenu nego pre godinu dana. O Novaku u superlativima.

Beta/AP Photo/Alan Diaz
Beta/AP Photo/Alan Diaz

Povezane vesti

Veliki Đokovićev rival Rafael Nadal pričao je o sebi, kako je veoma srećan dok je na terenu, o Noletovim fenomenalnim partijama, kao i da Federerovo prisustvo uvek čini turnir boljim.

"U poslednje dve godine Novak je jedini dominantan. Moram priznati, možda i previše, ali on to zaslužuje", pohvalio je Rafa našeg tenisera.

Španac je dodao da se trenutno oseća vrlo prijatno na terenu i da su problemi sa povredom njegova prošlost.

"Trenutno uživam na terenu za razliku od pre godinu dana. Ne nerviram se, mogu da pobedim ili izgubim, ali sam vrlo srećan dok igram i mislim da je to u osnovi najbitnija stvar.

Ne razmišljam o povlačenju, srećan sam što radim ono što volim i stvarno uživam u tome. I dalje imam istu strast za ovim sportom, kao i svih ovih godina i nastupaću dokle god sam zadovoljan onim što radim
", istakao je Nadal, koji je osvojio 67 trofeja do sada u karijeri.

Momak sa Majorke je pričao pohvalno i o Federeru, rekavši da su turniri kvalitetniji kada Švajcarac nastupa i da je dobro što propušta Majami zbog stomačnih problema, što je samo trenutni problem, a ne zbog povrede kolena koju je zalečio. Nadal je izrazio svoje mišljenje i o trenutnoj situaciji u svetskom tenisu.

"Sport, generalno, napreduje u svim aspektima. Igrači su danas viši nego ranije, reketi udaraju lopticu jače, ali istovremeno pravila u tenisu se ne menjaju, visina mreže itd. To može da postane potencijalni problem za ovaj sport, jer ljudi traže duže razmene, intenzivniju igru, tada uvek ima više strasti na i oko terena. Navijači vole dramu, spore mečeve sa mnogo neverovatnih poena i puno emocija, i mi smo dužni da mislimo o budućnosti i napretku tenisa", dodao je Nadal.

Rafa je pohvalio organizaciju u Majamiju i istakao da se oseća sjajno dok igra u ovom gradu, da ima posebnu konekciju sa velikim brojem Latino Amerikanaca, koji žive u ovom gradu. Na njegovu žalost, on je ispao u 3. kolu "Majami Opena", predavši meč Bosancu Damiru Džumhuru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke