Nadal: "Nije mi cilj prvo mesto"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.12.2014.
18:05
Izvor: Sportske.net

Španski teniser Rafael Nadal priznao je da mu povratak na lidersku poziciju ATP rang liste nije prioritet niti cilj kojem će težiti nakon povratka na teren.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

"Kralj šljake" naporno trenira i prirema se za povratak na teren nakon višemesečne pauze zbog povreda.

Govoreći o ciljevima koje postavlja pred sebe u nastupajućoj sezoni Španac je povratak na prvo mesto ATP rang liste označio kao marginalnu stvar.

"To je nešto o čemu uopšte ne razmišljam niti imam u planovima. Rekao bih da povratak na lidersku poziciju ATP rang liste više nije moj cilj. Čitavu deceniju nalazim se među dvojicom, trojicom najboljih na svetu zbog čega mi plasman na rang listi nije među prioritetima" objasnio je Nadal.

Rafael Nadal trenutno se nalazi na trećoj poziciji svetske rang liste najboljih tenisera iza vodećeg Novaka Đokovića i drugoplasiranog Rodžera Federara.

Predstojeću sezonu Španac vidi kao priliku da napadne trofeje na najvećim turnirima za šta će preduslov biti dobro zdravlje i fizička pripremljenost.

"Period između Australijan Opena i Rolan Garosa je najvažniji za mene. Pokušaću da ostvarim dobre rezultate na podlozi koja mi najviše odgovara i ne utiče negativno na moje zdravlje" konstatovao je Rafa.

Nastup Rafaela Nadala na Australijan Openu još uvek je pod znakom pitanja ali Španca zasigurno treba očekivati na turnirima koji se igraju na šljaci gde će se boriti za nove trofeje i ATP bodove.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lepi Mile
Wednesday, 17.12.2014
19:09

Da bas, tako je rekao i posle prosle povrede, pobudalio je dok se nije vratio na prvo mesto...