Nadal: ''Najteže četvrtfinale ikada!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 01.06.2015.
21:56
Izvor: Beta

I zaista, čini se da nikada jedan četvrtfinalni meč nije privlačio takvu pažnju i nije imao tako veliku važnost kao onaj koji nas očekuje na Rolan Garosu između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da će mu meč sa Novakom Đokovićem biti najteže četvrtfinale na Rolan Garosu ikad, a ulogu favorita dodelio je srpskom igraču.

"E, sad možemo da pričamo o Đokoviću", rekao je Nadal posle današnje pobede u četiri seta nad Džekom Sokom.

"Ovo je bez sumnje moje najteže četvrtfinale na Rolan Garosu. Ali, to nije finale i ne, pobednik tog meča neće biti osvajač Rolan Garosa već polufinalista. A to je velika razlika. Čak i kad je meč ovako poseban, znate da je u pitanju četvrtfinale, a ne finale kao drugih godina", rekao je Nadal novinarima.

Njih dvojica su se ove godine sastali samo u Monte Karlu, kada je Đoković slavio u dva seta, 6:3, 6:3.

''Igrao sam dobro u Monte Karlu. Izgubio sam 6:3, 6:3, ali sam igrao odlično. Ali, ovo je Rolan Garos, ovo je drugačiji turnir. Rezultat u Monte Karlu vara, jer meč nije bio lak. Moram da igram malo bolje i pokušaću da igram bolje", rekao je Nadal.

Zbog trenutne forme i rejtinga, Đoković važi za favorita, što je Španac i priznao.

"Sada smo u četvrtfinalu, a Novak ima prednost. On je bez ikakve sumnje najbolji igrač na svetu. Vrlo je dominantan. Verovatno se svi slažu da je favorit, ali ja sam došao da se borim i nadam se da ću igrati najbolje što mogu. To je jedini način", rekao je Nadal.

Novinare je zanimalo i da li Nadal misli da mu je Đoković pomogao da postane igrač kakav jeste.

"Ne znam. Kao i uvek, konkurencija vam daje informacije o važnim stvarima. Novak je bio vrlo, vrlo dominantan u poslednjih nekoliko godina. Osim 2014. u prvih šest meseci, kada sam ja igrao dobro i zauzeo prvo mesto, a posle sam se povredio. Ali, u poslednjih godinu dana bio je vrlo dominantan. Jaki protivnici vam pomažu da znate da li je to što radite dovoljno", rekao je Nadal. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke