Nadal na kolenima slavio plasman u treće kolo!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.01.2015.
13:32
Izvor: Sportske.net

Španski teniser Rafael Nadal opravdao je ulogu favorita u meču sa Timom Smičekom ali je do plasmana u treće kolo Australijan opena stigao posle pet setova borbe koja je trajala gotovo četiri i po sata.

Beta/AP Photo/Lee Jin-man
Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Povezane vesti

Kada Rafael Nadal pobedu proslavlja bacanjem reketa i padanjem na kolena očekujete da je Španac osvojio trofej ili obezbedio plasman u finale nekog velikog turnira ali danas to nije bio slučaj.

Španac se plasirao u treće kolo (!) Australijan opena ali je trijumf nad Amerikancem Timom Smičekom slavio kao najveću pobedu u karijeri.

Posle meča koji je trajao gotovo četiri i po sata Nadal je slavio rezultatom 3:2 (6:2, 3:6, 6:7, 6:3, 7:5) izborivši se tako za nastavak takmičenja na prvom Grend slemu u sezoni.

Sam podatak koliko je meč trajao i činjenica da je igrano pet setova svedoči o tome koliko je Smičen namučio trećeg nosioca a čini se da je na kraju Nadal prelomio meč samo na iskustvo.

Medicinski tim je morao da reaguje tokom meča kako bi Nadal uspeo da ostane na terenu zbog čega se čini da će Španac tek sada ući u problem jer mu "maraton" na startu turnira ne garantuje svežinu u nastavku takmičenja.

U svakom slučaju, Nadal će u trećem kolu igrati protiv Izraelca Davida Dudija Sele koji je svoj meč drugog kola dobio rezultatom 3:1.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Larion@
Wednesday, 21.01.2015
14:35

Nadal je cini mi se vec polovnjak.Slabije se krece,nema ni deo one njegove agresivnosti,servis mu je uzasan i iskreno ne znam kako je uopste i prosao Smiceka.Nece Nadal daleko dogurati na ovom turniru,i steta je sto nece biti konkurentan Federeru i Mareju.

avatar
Wednesday, 21.01.2015
20:44

Moras da shavtis jednu stvar,Nadal je imao probleme danas,neko kaze sa ledjima,neko da je dehidrirao,kada bude spreman,budi siguran da ce uz Djokovica biti najbolji na svetu i da cemo uzivati u fantasticnim mecevima dva superstara!

avatar
Borriello99
Thursday, 22.01.2015
11:31

Kad ih polovnjak olila na RG bice druge price ...Posle pauze ne mozes se kretati kao kad si bio u top formi to zna dijete ..potrebno je vrijeme da prodje ,jos meceva i to dodje na svoje,kao 2013 kad je sve porobio ,tako da ne brini Rafi samo treba vrijeme da udje u pravu formu...p.s. Svi igraju u teskim uslovima i svaka im cast na tome,velike su vrucine.