Nadal besan zbog Fonjinija!

Autor: Beta Beta
nedelja 03.09.2017.
18:11
Izvor: Beta

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal kritikovao je danas organizatore Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto im je trebalo tri dana da suspenduju italijanskog igrača Fabija Fonjinija, koji je vređao sudiju tokom meča prvog kola.

Beta/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP
Beta/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Fonjini je vređao sudiju Luiz Engzel tokom poraza u prvom kolu US Opena od sunarodnika Stefana Travalje.

On je posle toga igrao dva meča u dublu, nakon čega su ga organizatori izbacili sa takmičenja. U obrazloženju se navodi da je komisija čekala prevod.

"Tri dana za to? Ne verujem. On je od tog incidenta pobedio u dva meča. To nije idealna situacija. Bilo bi mnogo bolje da je to učinjeno odmah, a ne tri dana kasnije", rekao je Nadal, preneli su britanski mediji.

Fonjini se putem Tvitera izvinio zbog svog ponašanja.

"Izvinjavam se navijačima i sudiji. To je bio veoma loš dan, ali to ne opravdava moje ponašanje na meču. Iako sam usijana glava i iako sam mislio da sam bio u pravu u većini situacija tokom rasprave, pogrešio sam. Na kraju krajeva, to je samo teniski meč", rekao je Fonjini.

Zbog izbacivanja Fonjinija, plasman u četvrtfinale dublova umesto njega i Simonea Bolelija, obezbedili su Nikolas Monro i Džon Patrik Smit.

Fonjini je kažnjen sa 24.000 dolara, koje će mu biti odbijene od 50.000 dolara, koliko mu sleduje za poraz u prvom kolu.

Ako komisija utvrdi da je počinio teži prekršaj, on bi mogao da bude kažnjen i do 250.000 dolara, kao i suspenzijom sa narednih grend slem turnira.

Fonjini je 2014. godine dobio najveću kaznu u istoriji Vimbldona, 27.500 dolara, zbog svadje sa sudijom i još jednim zvaničnikom turnira i bacanja reketa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Sunday, 03.09.2017
21:25

Volim ovog covjek,u moru licemjerstva i glumatanja u tenisu on je pravo osvjezenje. Pravda za Fabija