Monte Karlo - Nadal "čeka" Novaka u polufinalu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.04.2017.
19:50
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser Novak Đoković startovaće od drugog kola Mastersa u Monte Karlu i to protiv boljeg iz duela Simon - Žaziri.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Drugi teniser sveta Novak Đoković vratio se na teren prethodnog vikenda nakon pauze zbog povrede lakta tokom koje je propustio Masters u Majamiju.

Noleta sada očekuje učešće na "domaćem terenu", pošto je na redu Masters u Monte Karlu na kojem srpski teniser startuje od drugog kola.

Nakon današnjeg žreba Novak je saznao da će za rivala u drugom kolu imati pobednika duela Žil Simon (Francuska) - Malek Žaziri (Tunis).

Francuski teniser zauzima trideseto mesto na ATP rang listi i do sada se jedanaest puta sastajao sa Đokovićem. Novak je ostvario deset pobeda, a jedini poraz od Simona dogodio se pre gotovo deset godina, 2008. u Marseju.

Sa Tunižaninom Malekom Žazirijem srpski teniser se sastao samo jednom, na turniru u Dubaiju 2016. godine kada mu je prepustio samo tri gema.

U Novakovoj polovini žreba nalazi se Dominik Tim koji će mu biti jedan od mogućih rivala u potencijalnom četvrtfinalu, dok bi u eventualnom polufinalu mogli da gledamo okršaj Rafe Nadala i Novaka Đokovića.

Viktor Troicki će u prvom kolu igrati protiv Pabla Kuevasa, a ukoliko savlada Španca čeka ga bolji iz duela Florijana Milera i Žoaa Souze.

Masters u Monte Karlu igra se od 16. do 23. aprila za ukupan nagradni fond od 4.629.725 evra. Titulu brani Rafael Nadal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke