Mladi Hrvat počistio Mareja sa terena, da li se rodila nova zvezda?

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 26.02.2015.
14:42
Izvor: Sportske.net

Borna Ćorić je u četvrtfinalu Dubaija napravio senzaciju i prosto počistio sa terena Endija Mareja sa 2:0 u setovima! Da li se rodila nova teniska zvezda?

Beta/AP Photo/Keystone,Georgios Kefalas
Beta/AP Photo/Keystone,Georgios Kefalas

Povezane vesti

Mladi, 18-godišnji Borna Ćorić, napravio je veliku senzaciju u Dubaiju, savladavši Endija Mareja jako ubedljivo, sa 6:1 i 6:3.

Neverovatan je podatak da Marej nije napravio nijednu brejk loptu, ali i da je napravio 55 neiznuđenih grešaka.

Meč nije obilovao kvalitetom, ali je jako zanimljivo da je Ćorić koji je pre samo tri meseca postao punoletan, izgledao kao mnogo iskusniji teniser od Mareja, i igrao najbolje u presudnim trenucima.

Posle Nadala, kojeg je savladao prošle godine u Bazelu, Ćorić je savladao i Mareja. U sledećem meču protivnik će mu najverovatnije biti Federer, dok bi u eventualnom finalu mogao da se sastane sa Đokovićem.

Da li ovaj mladić ono što je potrebno da ponovi podvig Đokovića iz Montreala, kada je i on kao tinejdžer savladao prva četiri tenisera na ATP listi?

Ipak, treba imati u vidu da je Đoković već tada bio standardni top deset igrač, a da bi eventualno ponavljanje tog uspeha bila veća senzacija od trijumfa Vavrinke i Čilića na slemovima prošle sezone.

Međutim, pažnja je sada usmerena ka mladom Hrvatu, da li će izdržati pritisak?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
I am back
Thursday, 26.02.2015
15:49

posrecilo se dosta toga,prvo nije ni trebao nastupiti,onda bagdatis preda 3 poena prije kraja meca i onda marej ovako katastrofalno odigra.Mislim da protiv fedexsa ili noleta nema sta da trazi ali vidjecemo.

avatar
Coa
Thursday, 26.02.2015
17:31

haha bas tako prosto neverovatno kakva situacija :D udje covek u polufinale ni kriv ni duzan... Ne sporim njegove teniske kvalitete ali kad te hoce onda te hoce...