MK - Trijumfalni povratak Mareja, Rafa jubilej uveličao pobedom

Autor: Beta Beta
sreda 19.04.2017.
23:18
Izvor: Beta

Prvi teniser sveta Endi Marej vratio se na teren posle povrede i upisao trijumf na startu Mastersa u Monte Karlu, a trijumf u drugom kolu upisao je i Rafael Nadal u svom 400. nastupu na šljaci.

Beta/AP Photo/David Vincent
Beta/AP Photo/David Vincent

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se danas u osminu finala Mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio 28. igrača sveta Žila Milera iz Luksemburga u dva seta, 7:5, 7:5.

Marej je pobedio za nepuna dva sata, četiri puta je oduzeo servis Mileru koji je napravio dva brejka. Britanac se u Monte Karlu vratio na teren posle povrede lakta, zbog koje je propustio turnir u Majamiju i četvrtfinale Dejvis kupa protiv Francuske.

On će u osmini finala igrati protiv 15. nosioca Španca Alberta Ramosa Vinjolasa, koji je danas pobedio Argentinca Karlosa Berloka sa 6:2, 6:2.

Švajcarac Sten Vavrinka plasirao se u osminu finala pošto je pobedio Čeha Jiržija Veselija sa 6:2, 4:6, 6:2. Vavrinka, osvajač Mastersa u Monte Karlu iz 2014. godine, će igrati protiv Urugvajca Pabla Kuevasa koji je posle dva seta pobedio Portugalca Žoaa Sousu.

Peti nosilac Marin Čilić iz Hrvatske plasirao se u osminu finala pošto je pobedio Francuza Žeremija Šardija sa 6:3, 6:0. On će igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je posle tri seta pobedio Tomija Hasa iz Nemačke, 3:6, 6:1, 6:4.

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u osminu finala Mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio 45. igrača sveta Britanca Kajla Edmunda posle tri seta, 6:0, 5:7, 6:3.

Rafael Nadal koji je sedmi teniser sveta, pobedio je za dva sata i 19 minuta. Prvi set osvojio je bez izgubljenog gema, dok je u drugom setu tri puta izgubio svoj servis i napravio dva brejka.

On je treći set osvojio tako što je četiri puta oduzeo servis Edmundu, koji je napravio jedan brejk i to kada je izjednačio na 3:3.

To je bio 400. meč Nadala na šljaci, na kojoj ima najbolji procenat pobeda u Open eri - 366 pobeda i 34 poraza.

Nadal će u osmini finala igrati protiv 14. nosioca Aleksandra Zvereva iz Nemačke koji je za sat vremena pobedio Španca Felisijana Lopesa, 6:0, 6:4. To će biti njihov treći meč, a Nadal je do sada ostvario obe pobede.

Španac ove sezone ima skor od 20 pobeda i pet poraza, od kojih su dva od Rodžera Federera, u finalima Australijan opena i Mastersa u Majamiju. Osim na tim turnirima Nadal je ove godine igrao i u finalu Akapulka, gde je izgubio od Sema Kverija.

Nadal je osvojio devet titula u Monte Karlu, od kojih osam uzastopnih, od 2005. do 2012. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke