MK - Nadalu španski derbi, na redu je spektakl!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 17.04.2015.
17:44
Izvor: Sportske.net

Peti teniser sveta Rafael Nadal eliminisao je zemljaka Davida Ferera u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu što znači da ćemo u subotu popodne videti novi duel "kralja šljake" i Novaka Đokovića.

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Posle gotovo godinu dana čekanja Novak Đoković će odmeriti snage sa Rafaelom Nadalom pošto je Špancu priprao četvrtfinalni okršaj sa zemljakom Davidom Fererom na Mastersu u Monte Karlu.

Peti teniser sveta i treći nosilac na turniru u Monte Karlu savladao je svog sunarodnika sa 2:1 (6:4, 5:7, 6:2) u poslednjem četvrtfinalnom susretu koji je u petak bio na programu.

"Kralj šljake" je do plasmana u polufinale stigao posle dva časa i 46 minuta igre, zakazavši tako novi međusobni duel sa Novakom Đokovićem koji je ranije danas bez problema slavio u meču sa Marinom Čilićem.

Kada se u subotu od 14.30 budu sastali na centralnom terenu, Novak Đoković i Rafael Nadal ukrstiće rekete 43. put u karijeri.

Španac ima bolji međusobni skor, ostvario je 23 pobede, naspram Đokovićevih 19 trijumfa. Poslednji međusobni duel odigrali su pre gotovo godinu dana u finalu Rolan Garosa kada je Nadal slavio sa 3:1 (3:6, 7:5, 6:2, 6:4).

Interesantno je da je jedinu titulu u Monte Karlu Novak Đoković do sada osvojio baš nakon trijumfa nad Rafaelom Nadalom u finalu 2013. godine a još dva puta igrali su Novak i Rafa u finalu ovog Mastersa.

Ovoga puta, usled slabijeg plasmana Rafaela Nadal, međusobni susret dvojice teniskih majstora moraćemo da gledamo već u polufinalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke