Mekinro: "Novak deluje izgubljeno"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.06.2017.
12:55
Izvor: Sportske.net

Amerikanac koji je svojevremeno bio najbolji teniser sveta smatra da Novak Đoković deluje izgubljeno na terenu i da za to postoje višestruki uzroci.

Epa/Caroline Blumberg
Epa/Caroline Blumberg

Povezane vesti

Poraz Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa iznenadio je mnoge teniske poslenike, a među njima se našao i Džon Mekinro koji je u izjavi za "BBC" prokomentarisao način na koji je Srbin izgubio treći set.

"Ne mogu da se setim da se Novaku dogodilo ovako nešto u poslednjih šest, sedam godina. Praktično se predao. Prethodni put sam ovo video pre nekoliko godina na Rolan Garosu kada Nadal nije želeo da bude na terenu tokom trećeg seta duela sa Novakom" rekao je Mekinro.

Srpski teniser je treći set izgubio bez dobijenog gema i uz samo osam osvojenih poena. Poslednji put je sa nulom izgubio set na jednom Grend slemu 2005. godine kada ga je savladao Marat Safin.

"Delovalo je da nije želeo da bude na terenu tokom trećeg seta, nije imao želju da se nadmeće i to je šokantno za momka kao što je on. Veliko je iznenađenje bilo videti da se meč završava na taj način" dodao je Meikinro.

Pre samo godinu dana Novak Đoković je osvojio Rolan Garos i tako objedinio četiri titule sa Grend slemova što je poslednji put pošlo za rukom Rodu Lejveru.

"Da ste mi pre godinu dana rekli da ćemo pričati o ovome rekao bih da ste ludi. Očito postoje stvari van terena koje su uticale na Novaka. Tu je opuštanje nakon svih uspeha koje je ostvario. Verovatno su tu i određeni problemi sa povredama" dodao je Mekinro, a potom zaključio:

"Ne mogu da verujem da deluje tako izgubljeno u ovom trenutku, a bio je na vrhu sveta" kazao je Amerikanac.

Novak Đoković je osim titule na Rolan Garosu porzom od Dominika Tima izgubio i drugo mesto na ATP rang listi što je prvi put posle 2011. godine da Srbin nije među prva dva na svetu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 08.06.2017
14:04

Ne znam, razumijem sve ali bruka se bas. Sto se mene tice osvojio je sve, predstavljao nas kao niko u zadnjih 30-40 god i moze sad da se povuce da bude 700-i na ATP listi, ali ovako nece stici nigdje, ako ne zeli da igra neka ne igra, ovo otaljavanje je mucno gledati.

avatar
mrancic
Thursday, 08.06.2017
13:50

Uzroci su u ljudima koji su bili u timu koji su ga pratili na tom susretu.Prepustimo mu da to on reši.

avatar
World is.... REAL
Thursday, 08.06.2017
13:30

Jednostavno je ljudi, svaki sportista mora nekad i da popusti. Jednostavno, nemoguce je da uvek Nole bude prvi i da uvek igra finala I osvaja grend slemove. Samo meni nije jasno, kako to da smo tako brzo zaboravili sta je i ko je ovaj covek i poceli sa vredjanjem posle par losih rezultata?

avatar
O\'Sullivan147
Thursday, 08.06.2017
16:14

Slazem se brate,mi smo nevjerovatan narod...ovaj covjek da ni jednu titulu ne osvoji ja cu navijati i podrzavati ga uvjek. Tesko mi je da ga gledam ovakvog,kao i mnogima osim mene,ali sad mu treba dati podrsku,a ne kad pobjedjuje...Idemo Nole,vratices se ti ubjedjen sam u to...