Maša i Serena igraju za titulu!

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.01.2015.
08:47
Izvor: Beta

Američka i ruska teniserka, Serena Vilijams i Marija Šarapova plasirale su se u finale Otvorenog prvenstva Autralije.

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams je u polufinalu za sat i 26 minuta igre savladala zemljakinju Medison Kiz sa 2:0, po setovima 7:6, 6:2.

Obe teniserke su u prvom setu napravile po jedan brejk, te je taj deo igre odlučen u taj-brejku. Iako je 19-godišnja Kiz pružila jak otpor, Vilijams je bila bolja i taj-brejku i povela sa 1:0 u setovima.

Vilijams je u prvom gemu drugog seta napravila brejk, a potom i u petom za ubedljivih 5:1. U sedmom gemu, u kojem je Kiz servirala za ostanak u meču, Vilijams je imala čak sedam meč lopti, ali se mladja Amerikanka odbranila.

Ono što je uspela u sedmom, nije mogla u osmom gemu, te je Vilijams iskoristila devetu meč-loptu i plasirala se u finale u kojem će se boriti za 19. gren slem titulu u karijeri.

Protivnica Sereni Vilijams u finalu prvog ovogodišnjeg gren slem turnira biće Ruskinja Marija Šarapova koja je pobedila zemljakinju Jekaterinu Makaravu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Australian Open Tennis
(foto: Beta)

Šarapova je na startu prvog seta povela sa 3:0, iako je već u prvom gemu morala da spasava dve brejk lopte.

Makarova se nije predavala, pa je i u sedmom gemu oduzela servis drugoj teniserki sveta i smanjila rezultat na 4:3. Međutim, Šarapova je osvojila dva naredna gema i povela sa 1:0 u setovima posle 49 minuta igre.

Šarapova je u istom ritmu nastavila i u drugom setu. Vezala je četiri gema, povela sa 4:0 i bez većih problema je privela meč kraju.

Finale Australijan opena u ženskoj konkurenciji igra se u subotu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke