Marin Čilić najavio velike stvari u 2017!

Autor: Beta Beta
sreda 21.12.2016.
19:22
Izvor: Beta

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je danas da mu je cilj da u 2017. godini uđe među pet najboljih igrača sveta i da osvoji još jedan Gren Slem turnir.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Najbolji hrvatski teniser je 2016. godinu završio kao šesti igrač sveta, što mu je najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri.

On će novu sezonu započeti na turniru u indijskom Čenaju, koji je do sada osvajao dva puta, 2009. i 2010. godine. Ovaj odlazak u Čenaj će mu biti prvi nakon 2012. godine kada je izgubio u četvrtfinalu.

"Vraćam se u Čenaj gde sam već nekoliko puta imao sjajne nastupe tako da očekujem da ću još jednom dobro otvoriti sezonu. Nakon toga sledi Australijan open gde takodje volim da igram, jer u Melburnu ima dosta Hrvata i uvek imam dobru podršku", rekao je Čilić, prenosi agencija Hina.

"U novu sezonu ulazim s velikim motivom i samopouzdanjem jer sam jako dobro odigrao drugi deo prošle sezone i stigao do rankinga karijere. Naravno da je cilj da nastavim u tom smeru i da stignem medju prvih pet", dodao je Čilić.

Čilić je, ipak, loše završio godinu - porazom u finalu Dejvis kupu od Argentine u Zagrebu.

Hrvatska je u tom finalu imala prednost od 2:1, a Čilić je u meču protiv Huana Martina del Potra mogao svojoj selekciji da donese trofej. On je poveo da 2:0 u setovima, ali je Argentinac uspeo da preokrene rezultat i na kraju slavi. Federiko Delbonis je potom pobedio Ivu Karlovića u odlučujućem, petom meču i veliko slavlje Argentini.

Odmah nakon takvog raspleta pojavilo se pitanje da li će Čilić i dalje igrati za reprezentaciju Hrvatske. Gotovo mesec dana kasnije on i dalje ne želi da da direktan odgovor na pitanje hoće li biti u timu Hrvatske za meč 1. kola protiv Španije koji će se igrati u Osijeku u februaru.

"Hteo sam da ostavim više vremena sebi za odluku zato što želim da vidim kako ću se osećati nakon Australije i koliko će me fizički iscrpiti ti turniri i putovanja. U situaciji kada želim da udjem medju prvih pet i da osvojim još jedan grand slem moram biti i psihički i fizički svež tako da ću pokušati da donesem najbolju moguću odluku kako za sebe, tako i za reprezentaciju", rekao je Čilić.

"Kako sam i ranije spominjao, ja sam uz reprezentaciju od početka karijere i uvek sam se odazivao pozivu u svim slučajevima kada sam bio zdrav", dodao je Čilić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Real21
Wednesday, 21.12.2016
20:37

I meni je cilj da osvojim zlatnu loptu ko zna nikad se ne zna!

avatar
Lazar Grobar
Wednesday, 21.12.2016
20:34

Ja ću osvojiti US Open u 2017. Objavite ovo !