Marej se namučio u drugom kolu Dohe!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.01.2017.
20:04
Izvor: Sportske.net

Dva i po sata trebalo je prvom teniseru sveta da izbori plasman u četvrtfinale turnira u Dohi.

BETA/AP Photo/Alastair Grant
BETA/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Za razliku od našeg Novaka Đokovića, koji je ranije danas rutinski obavio posao protiv Argentinca Oracija Sebaljosa, svetski ''broj jedan'' Endi Marej imao je mnogo više problema protiv Austrijanca Melcera.

Iako je meč dobio sa 2:0 u setovima, sve vreme se vodila velika i neizvesna borba na terenu, a Marej je na kraju slavio sa 7:6 (8:6) i 7:5.

Melcer, koji je 68. na ATP listi, u prvom setu je dva puta uspeo da napravi brejk, ali je isto učinio i Marej, pa je odluka pala u taj-brejku, koji je takođe bio veoma zanimljiv.

Naime, Marej je poveo sa 5:0 i činilo se da je tada praktično sve bilo rešeno u prvom setu, međutim Melcer se nije predavao, uspeo je da izjednači na 6:6 i završnicu ovog seta učini dramatičnom. Ipak, više od toga nije mogao, Marej je dobio naredna dva poena za 8:6 u taj-brejku.

Da se nikada ne predaje, Melcer je pokazao i u drugom setu, kada je Marej poveo sa 5:3, ali je Austrijanac vratio brejk i izjednačio na 5:5. Međutim, i ovoga puta mu je nedostajalo snage i kvaliteta da prvom teniseru sveta zada još veći udarac.

U četvrtfinalu, Marej će se sastati sa iskusnim Špancem Nikolasom Almagrom, koji je eliminisao Nemca Kolšrajbera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke