Marej priznao: ''Umoran sam! Treba mi odmor!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.09.2016.
14:43
Izvor: Sportske.net

Nije ni čudo ako imamo u vidu koliko je mečeva odigrao od Vimbldona do danas.

BETA/AP Photo/Alastair Grant
BETA/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Za razliku od našeg Novaka Đokovića, koji je doživeo rane eliminacije na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Riju, a onda uz čak tri predaje protivnika stigao do finala US Opena, Endi Marej se u tom periodu mnogo više potrošio.

Uspeo je da osvoji Vimbldon i zlato u Riju, ali je potom počeo polako da pada u formi. U četvrtfinalu US Opena ga je zaustavio Japanac Kei Nišikori, a proteklog vikenda je nastupao za Dejvis kup reprezentaciju Velike Britanije u duelu sa Argntincima.

Tu je tek vodio iscrpljujuću borbu sa Huan Martinom del Potrom, ona je trajala više od pet časova, a da sve bude teže za Mareja, njegov trud nije dao željeni rezultat. Delpo ga je savladao sa 3:2 u setovima, da bi na kraju bio i isti rezultat u pobedama u korist Argentine.

Razočaran takvim epilogom, Marej je priznao novinarima da oseća veliki umor.

''Igrao sam toliko tenisa u poslednjih nekoliko meseci, potreban mi je odmor i potreban mi je odmah!

Znao sam da ću osećati neki bol tokom vikenda, razgovarao sam sa svojim timom da će biti zaista teško, ali nisam očekivao da će biti baš toliko teško'', objašnjava Marej.

Sada najbolje tenisere sveta očekuje turneja u Aziji, pa će biti zanimljivo videti hoće li Marej do tada povratiti svežinu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke