Marej prekinuo Novakovu čudesnu seriju!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 17.08.2015.
00:16
Izvor: Sportske.net

Fantastična serija Novaka Đokovića od 30 uzastopnih pobeda na turnirima Masters serije prekinuta je u finalu Rodžers Kupa koje je posle maratonske borbe pripalo Britancu Endiju Mareju.

Beta/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP
Beta/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Prvi put u tekućoj sezoni najbolji teniser sveta poražen je u finalu turnira iz Masters serije pošto je u glavnom gradu Kvebeka kapitulirao pred Britancem Endijem Marejem.

Maratonsko finale Rodžers Kupa u Montrealu pripalo je Endiju Mareju koji je posle gotovo tri časa borbe slavio rezultatom 2:1 (6:4, 4:6, 6:3) i tako stigao do svoje treće titule na pomenutom Mastersu.

Najbolji teniser sveta i Endi Marej večeras su se sastali 28. put a Srbinu je finale Rodžers Kupa bilo četvrto u karijeri, prvo koje je izgubio.

Prvi set je bolje otvorio Britanac, premda je Novak Đoković već u trećem gemu naterao Mareja da se bori za svoj servis i da ga zadrži tek posle tri izjednačenja.

Već u narednom gemu Endi Marej uzvraća istom merom, Novak je bio taj koji je spasavao brejk lopte ali je posle pet uspešno odbranjenih naleta britanskog tenisera poklekao i izgubio servis.

Nove brejk lopte u prvom setu Endi Marej je imao u šestom gemu, a kako ih nije iskoristio, Srbin je uspeo da se vrati u igru oduzevši servis protivniku već kod prve prilike koja mu se ukazala.

Završnica prvog seta imala je netipičan završetak, barem kada je Novak Đoković u pitanju pošto je Srbin dozvolio Mareju brejk u momentu kada je servirao za ostanak u setu.

Novak Djokovic
Foto: Beta/Paul Chiasson /The Canadian Press via AP

Početak drugog seta bio je znak da Novaka Đokovića nije destabilizovao gubitak seta pošto je odmah stigao do brejka. Tek u šestom gemu drugog seta Britanac je iskoristio četvrtu brejk loptu i vratio se u igru, ali je radost bila kratkog maha.

Novak Đoković je drugi put u drugom setu oduzeo servis protivniku u sedmom gemu posle čega je rutinski priveo set kraju i odveo meč u treći set.

Pre večerašnjeg finala, Novak Đoković je u tekućoj sezoni odigrao 29 mečeva koji su rešavani posle petog ili trećeg seta, a interesantno je da je samo jednom poražen u takvoj situaciji i to početkom godine kada ga je u Kataru savladao Ivo Karlović.

Iako se činilo da se posle drugog seta Novak Đoković nalazi u boljem momentumu, Endi Marej je bio taj koji je prvi napravio brejk i vezao tri dobijena gema.

Ruku na srce, Srbin je već u prvom gemu trećeg seta imao brejk loptu i činjenica da je nije iskoristio dala je protivniku novu snagu. U drugom gemu Endi Marej koristi drugu brejk šansu i stiže do prednosti koju je potvrdio na svoj servis.

U tim momentima Novak je pokazao određenu dozu nervoze koja je razumljiva pa je tako jedna od loptica završila u publici nakon deganžmana koji je izveo Srbin. Sredinom trećeg seta kod srpskog tenisera javili su se i bolovi u zglobu desne ruke ali je Đoković išao preko granice bola i borio se za trofej.

Usledio je maratonski gem, najduži na turniru, a svakako jedan od najinteresantnijih koji su dvojica tenisera odigrala na dosadašnjih 28 međusobnih mečeva.

Neverovatno deluje podatak da je peti gem trećeg seta trajao 17 minuta a da je Novak Đoković pritom propustio šest brejk lopti! Servis Endija Mareja odigrao je u tim momentima važnu ulogu pošto je četiri od šest brejk lopti spasio posle sjajnog prvog servisa.

Nakon iscrpljujućeg gema usledila su dva brza posle kojih je Novak Đoković došao u situaciju da servira za ostanak u meču. Želeo je Marej da završi posao nešto ranije, imao je tri meč lopte, ali je na potvrdu trijumfa morao da sačeka da dođe red na njegov servis.

Branio se Novak u poslednjem gemu na meču vrlo dobro, čak je stigao do novih brejk lopti, ali je na kraju Britanac trofej iskovao zahvaljujući sjajnom servisu kojim je slomio otpor Srbina i stigao do titule.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Manipulator
Wednesday, 19.08.2015
21:41

Realno, Marej je bolji.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Monday, 17.08.2015
11:06

Presudio 5 gem 3 seta koji se igrao 18 minuta tu je Novak imao 6 brejk lopti I nijednu nije iskoristio

avatar
O\'Sullivan147
Monday, 17.08.2015
03:03

Nadam se da ce spreman docekati Sinsinati i osvojiti ga konacno. PS poznato je da Nole najslabije igra u ovom dijelu sezone (Sinsinati) al nadam se da ce se to preokrenuti i da ce ga konacno osvojitinIdemo Noleeeeeee

avatar
ManUtdSrbija
Monday, 17.08.2015
00:52

Dobro, sta da se radi.. Glavu gore.. Bice bolje kad je najbitnije! Napred Noleeeeee!

avatar
The Best (I\'m back)
Monday, 17.08.2015
00:50

Vidi se da je Marej napredovao dosta, psihicki je dosta stabilniji, svaku brejk loptu spasio je sjajnim servisom...ali opet sve zavisi od Novaka ako je on 100% spreman niko mu ne moze nista pa ni Marej.

avatar
Lord Bobinho10
Monday, 17.08.2015
17:23

Ne moze niko nista ni Nadalu kada je 100 % spreman kao i Djokovicu.

avatar
Barça el honor
Monday, 17.08.2015
00:48

Dosta brejk lopti nije Nole iskoristio,bio je veceras Marej bolji. Sjajan tenis,ne moze Nole sve uzimati i pobedjivati uvek.Slede novi turniri. Napred Nole!

avatar
Krešo Arsenal
Monday, 17.08.2015
00:29

kud bas nole te pobijedi murray,ne mogu ga smislit..sad ce odam pocet mislit das je bolji on i britanci,a onda ces ga na us openu oderat..iako dns je odigrao fenomenalmno

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 18.08.2015
09:19

Mora i nekad da se izgubi, kvalitetan je Murray igrač, nije bilo realno da ga ne pobedi na više od mislim da 8 susreta zaredom.

avatar
Krešo Arsenal
Tuesday, 18.08.2015
22:17
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 17.08.2015
00:25

Zrtvovao je Montreal za/zbog Sinsinati(ja) Haha Nema veze, ako si i trebao ili cak i morao negde da izgubis, a retko kad gubis pre finala, bolje i sad nego na Ju-Es openu! 30 pobeda zaredom je za divljenje!

avatar
NDJ34
Monday, 17.08.2015
00:24

Bravo Nole, samo naprijed, glavu gore.. Ti si nas sampion kako god, SRBIJA je uz tebe majstore :)

avatar
Amar Zo
Monday, 17.08.2015
00:22

Sjajan mec , imao je Nole sansu ali ipak 8 propustenih break lopti je zaista mnogo.Svaka cast Mariju

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Monday, 17.08.2015
00:19

Svaka cast Nole nista strasno povreda je bila prisutna ali sad da napadnes Sinsinati jedini masters koji nedostaje.

avatar
Eccentric
Monday, 17.08.2015
00:18