Marej odveo Britance u četvrtfinale Dejvis kupa!

Autor: Beta Beta
nedelja 06.03.2016.
20:03
Izvor: Beta

Branilac titule u Dejvis kupu teniska reprezentacija Velike Britanije plasirala se danas u četvrtfinale tog takmičenja, pošto je u Birmingemu u prvom kolu Svetske grupe povela protiv Japana sa nedostižnih 3:1.

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Treći odlučujući poen Britancima doneo je drugi igrač sveta Endi Marej koji je danas posle četiri sata i 58 minuta pobedio Keija Nišikorija u pet setova, 7:5, 7:6, 3:6, 4:6, 6:3.

Marej je u petak pobedio u singlu Taro Danijela u tri seta, a u subotu je u dublu sa bratom Džejmijem posle tri seta pobedio Jošihita Nišioku i Jasutaku Učijamu.

Velika Britanija će u četvrtfinalu, od 15. do 17. jula igrati protiv pobednika duela Srbije i Kazahstana, a u Beogradu je trenutno 2:2.

U četvrtfinale se plasirala Italija, pošto je u Pezaru pobedila Švajcarsku sa 5:0, a zatim i selekcija SAD koja je u Kujongu bila bolja od Australije rezultatom 3:1.

Češka je do plasmana u četvrtfinale došla pobedom nad Nemačkom od 3:2 u Hanoveru, Argentina, koja je istim rezultatom u Gdanjsku pobedila Poljsku, kao i Francuska koja je u Gvadelupu povela protiv Kanade sa 4:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke