Majami - Troicki prošao, Filip namučio Monfisa

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.03.2015.
21:01
Izvor: Sportske.net

Srpski teniseri Viktor Troicki i Filip Krajinović nastupili su u subotu u drugom kolu Mastersa u Majamiju a prava je šteta što se obojica nisu plasirali u dalji tok takmičenja. Troicki je dobio meč u tri seta, dok je Filip kapitulirao pred Gaelom Monfisom

Beta/AP Photo/Alan Diaz
Beta/AP Photo/Alan Diaz

Povezane vesti

Viktor je u prvom kolu bio slobodan kao 32. nosilac na Mastersu u Majamiju a u drugom kolu sačekao ga je okršaj sa Italijanom Simeoneom Bolelijem.

Meč 39. i 47. tenisera na ATP listi trajao je dva časa i 15 minuta a Troicki je na kraju slavio rezultatom 2:1 (7:5, 3:6, 6:4).

Srbin je već u trećem gemu prvog seta izgubio servis pa je Boleli bio u prednosti sve do desetog gema kada je servirao za vođstvo u setovima. Usledio je totalni preokret pošto je Viktor nanizao tri gema i stigao do prednosti.

Drugi set pripao je Italijanu kojem je Viktor suviše lako prepustio dva brejka pa je odluka o pobedniku pala u trećem setu.

Troickom je za pobedu bila dovoljna jedna brejk lopta koju je iskoristio u sedmom gemu pa je na kraju uz siguran servis priveo posao kraju i plasirao se u treće kolo Mastersa u Majamiju gde ga očekuje duel sa četvrtim nosiocem, Japancem Keijem Nišikorijem.

Filip Krajinović nije uspeo da se priključi Viktoru u trećem kolu iako je imao sjajnu priliku da priredi iznenađenje i savlada Francuza Gaela Monfisa.

Dvočasovna borba završena je taj-brejkom u trećem setu koji je pripao Monfisu koji je na kraju slavio rezultatom 2:1 (3:6, 6:2, 7:6) zakazavši tako duel sa zemljakom Žoom Vilfredom Congom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke