Madrid - Rafa brani trofej!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.05.2015.
17:33
Izvor: Sportske.net

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Mastersa u Madridu pošto je u dva seta bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha.

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Branilac titule na Mastersu u Madridu plasirao se u finale turnira nakon što je savladao Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 2:0 (7:6, 6:1) u meču koji je trajao 106 minuta.

Pitanje pobednika u prvom polufinalu rešavano je u maratonskom prvom setu koji je trajao više od sat vremena. Nakon što je propustio dve brejk lopte u sedmom i jedanaestom gemu Nadal je putem taj-brejka slomio otpor Tomaša Berdiha i stigao do prednosti.

Drugi set predstavljao je rutinsko odrađivanje posla pošto Čeh nije imao snage da se suprotstavi zahuktalom Nadalu koji mu je do kraja prepustio još samo jedan gem.

Branilac titule na Mastersu u Madridu u finalu će se sastati sa boljim iz drugog polufinalnog meča u kojem se sastaju Kei Nišikori i Endi Marej.

Ukoliko Japanac savlada Mareja biće to prilika da u finalu gledamo reprizu prošlosezonske borbe za trofej koja je pripala Rafi Nadalu usled povrede Keija Nišikorija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke