Ma, kakva penzija - Federer već zakazao prvi turnir u 2018!

Autor: Beta Beta
utorak 27.06.2017.
13:24
Izvor: Beta

Druga mladost najtrofejnijeg tenisera sveta. Ove sezone blista, osvojio je i Australijan Open, a već je isplanirao i koji će mu biti prvi turnir u sledećoj.

Beta/Daniel Maurer/dpa via AP
Beta/Daniel Maurer/dpa via AP

Povezane vesti

Švajcarski teniser Rodžer Federer najavio je danas da će sledeću sezonu započeti na Hopman kupu u Pertu.

Kao i na prošlom turniru, peti teniser sveta igraće u paru sa Belindom Benčić, a posle toga sledi prvi grend slem u sezoni, Australijan open.

"To je bila savršena priprema. Kada sam otišao u Melburn, znao sam da sam se dobro pripremio u Pertu i mislim da mi je to pomoglo da osvojim Australijan open", rekao je Federer.

Federer (35) je u januaru osvojio Australijan open, pošto je u finalu pobedio velikog rivala Španca Rafaela Nadala posle pet setova, 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3. Federer je tada osvojio 18. grend slem titulu, a prvu od 2012. godine.

Prvi Federerov trening u Pertu gledalo je 6.000 ljudi.

Na ovogodišnjem Hopman kupu titulu su osvojili Francuzi Kristina Mladenović i Rišar Gaske, pobedom u finalu protiv američkog dubla Koko Vandevej - Džek Sok sa 2:1.

Polufinali duel Švajcarske i Francuske tada je gledalo 13.917 ljudi.

Federer je smanjio broj turnira na kojima učestvuje kako bi produžio karijeru, a preskočio je sezonu na šljaci kako bi se što bolje pripremio za Vimbldon, koji počinje 3. jula. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke