London - Vavrinka ostao u igri za polufinale

Autor: Beta Beta
četvrtak 19.11.2015.
00:26
Izvor: Beta

Švajcarski teniser Stan Vavrinka pobedio je Španca Davida Ferera sa 2:0 (7:5, 6:2) u drugom kolu završnog ATP turnira u Londonu.

BETA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
BETA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Vavrinki je ovo prva pobeda u Grupi "Ilie Nastase", pa je tako ostao u igri za polufinale, dok je Ferer upisao i drugi poraz.

Ovom pobedom Švajcarca plasman u polufinale završnog Mastersa obezbedio je Rafael Nadal, koji je ranije danas savladao Endija Mareja i ima dve pobede.

U prva tri gema večerašnjeg meča teniseri su bili sigurni na svoj servis, da bi u četvrtom gemu prvi do brejka stigao Ferer i poveo sa 3:1.

Španac je prednost čuvao sve do devetog gema, kada je vavrinka napravio brejk, pre toga spasivši i jednu set loptu. Od tog trenutka Švajcarac je bio bolji igrač na terenu, dobio je tri naredna gema i poveo sa 1:0 posle 56 minuta igre.

Vavrinka je u drugom setu nastavio tamo gde je stao u prvom, Fereru je prepustio samo dva gema, pa je tako stigao do prvog trijumfa u Londonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Thursday, 19.11.2015
11:16

Vodio je Ferer sa 5:2 u prvom setu i od tad slijedi njegov pad a Wawrinkin preporod. Sten kad igra svoj najbolji tenis malo ko mu moze parirati. Nadam se da ce on proci.