London - Neka bude 'sajonara', Kei! (15.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.11.2014.
10:48
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta u 2014. godini nastavlja borbu za trofej na završnom Mastersu sezone petim međusobnim duelom sa Japancem Keijem Nišikorijem.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Nakon što je pobedom nad Tomašom Berdihom overio ostanak na prvoj poziciji ATP rang liste u 2014. godini, Novak Đoković danas nastavlja borbu za odbranu trofeja u Londonu.

Na završnom mastersu u gradu na Temzi ostalo je da se odigra još tri meča u konkurenciji muških singlova a prvo polufinale na programu je od 15 časova kada na teren izlaze Novak Đoković i Kei Nišikori.

Najbolji i peti teniser sveta sastaće se peti put u karijeri a dosadašnji bilans međusobnih duela je nerešen - 2:2.

Prvi međusobni susret dobio je Novak Đoković, pre četiri godine na Rolan Garosu i to je jedini meč koji su Srbin i Japanac odigrali na podlozi koja nije tvrda.

Godinu dana kasnije Nišikori je upisao svoju prvu pobedu nad Novakom Đokovićem u Bazelu a preostala dva susreta igrana su u sezoni na izmaku.

Polufinale US Opena dobio je Kei Nišikori, dok je Novak Đoković nedavno savladao Japanca u polufinalu Mastersa u Parizu koji je kasnije osvojio.

Što se nas tiče, nema razloga da se isti scenario ne ponovi na Mastersu u Londonu te da Novak preko Nišikorija stigne do finala a kasnije i do trofeja.

Recimo još da se u drugom polufinalu sastaju sunarodnici Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka što znači da će Švajcarska u finalu Londona sigurno imati svog predstavnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke