London - Marej slavio posle maratona

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.11.2016.
18:35
Izvor: Sportske.net

Prvi teniser sveta Endi Marej upisao je drugi trijumf u grupnoj fazi završnog Mastersa u Londonu ali će meč sa Japancem Keijem Nišikorijem sigurno ostaviti posledice na Britanca.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Prvoplasirani na ATP rang listi ostvario je u sredu drugu pobedu u grupnoj fazi završnog Mastersa u Londonu, pošto je u drugom kolu savladao Keija Nišikorija rezultatom 2:1 (6:7, 6:4, 6:4).

Prvi set današnjeg duela koji su Endi Marej i Kei Nišikori odigrali u "O2 Areni" trajao je koliko i većina mečeva od dva seta, a Japanac je stigao do prednosti posle sat i 27 minuta igre.

Nastavak meča doneo je odluku o pobedniku jer je Endi Marej poravnao rezultat posle još jednog iscrpljujućeg seta izvukavši se u nekoliko navrata iz teških pozicija u koje ga je stavljao Nišikori.

Vrlo brzo Endi Marej stiže do dva brejka u trećem setu ali su se stvari ponovo zakomplikovale kada je Kei Nišikori uspeo da vrati jedan brejk i da smanji prednost na 5:4. Uprkos pritisku Britanac je na svoj servis priveo meč kraju i upisao pobedu koja mu praktično obezbeđuje mesto u polufinalu, premda treba sačekati ishode preostala tri meča u grupi "Džon Mekinro".

Nakon današnjeg trijumfa Endi Marej ima skor 2-0 (4:1), a drugi meč drugog kola igraju Marin Čilić i Stanislas Vavrinka koji su doživeli poraze u prvom kolu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke