London - Čilić potpuno potonuo, Berdih se vratio u trku

Autor: Janko Glavonjić
sreda 12.11.2014.
16:51
Izvor: Sportske.net

U prvom meču drugog kola grupe A Berdih je prepustio Čiliću samo dva gema više od Đokovića i savladao ga sa 6:3, 6:1.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Šampion US Opena Marin Čilić došao je potpuno van forme na ovaj turnir, i to je sada kristalno jasno.

Iako je hrvatski teniser u svojim izjavama isticao da je spreman i najavljivao visok plasman, već posle dva kola ostao je praktično bez ikakvih šansi da se plasira dalje.

I Berdihu je danas bilo potrebno tek nešto više od sat vremena (76 minuta), da potpuno nadigra Čilića, i tako se, posle takođe veoma ubedljivog poraza od Vavrinke, vrati u život.

Đoković i Vavrinka ostaju ogromni favoriti za plasman u polufinale, a pitanje pobednika grupe najverovatnije će rešiti u večerašnjem meču.

Naravno, i dalje je moguć neki krug tri tenisera, ali zbog dominantnog gem količnika koji imaju Đoković i Vavrinka, i u takvom scenariju bi Berdih ili Čilić imali jako male šanse da prođu dalje.

Jedina nada Čehu je da savlada i Đokovića, uz pobedu i Vavrinke nad srpskim teniserom, a to je vrlo teško očekivati, imajući u vidu fantastičnu Novakovu partiju protiv Čilića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Juan Manuel Iturbe
Wednesday, 12.11.2014
18:04

Mene je sramota gledat ovakav tenis. Nije sramota izgubiti ni od Noleta ni od Berdycha. Sramota je ovako gubitnički pristupiti meču, ovako se uplašiti i dopustiti da ti protivnik radi što god želi. Čak i kada imaš break zaostka u odlučujućem setu, umjesto da se trgneš i pokušaš nešto, riskiraš neke udarce, on se još više use**. Realno, on je zalutao na ovaj turnir, i nek se pozdravi sa dvoranom nakon Wawrinke, jer ju više neće nikada vidjeti, osim možda na tribinama.