Ljodra pokrenuo polemiku - Današnji tenis je dosadan, Nole i Marej ''smaraju''?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 09.02.2017.
13:37
Izvor: Sportske.net

Veliku pažnju izazvale su najnovije izjave 36-godišnjeg francuskog tenisera i bivšeg dubl-partnera našeg Nenada Zimonjića.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

U izjavi za francuski L'Ekip, Ljodra je uporedio današnji tenis sa nekadašnjim, kada su dominirali neki drugi asovi, poput Samprasa, Agasija, ili još ranije, u vreme Bekera, Edberga, Borga, Lendla, i mnogih drugih...

Iako je jasno da se danas vode mnogo zahtevnije borbe i na fizičkom i na mentalnom planu, ono što nedostaje, jeste raznovrsnost poteza, atraktivnost. Umesto toga, prečesto gledamo duge, maratonske razmene udaraca sa osnovne linije.

I nije ni čudo što se Ljodra ''smori'' već posle desetak minuta gledanja takvih mečeva, a govoreći na tu temu, bio je i veoma oštar i konkretan.

''Biću veoma jasan: se*e mi se od gledanja ovakvog tenisa, jer svi igraju na isti način! Dobro, Marej i Đoković... Oni su čudovišta izdržljivosti, imaju neke potpuno lude razmene udaraca, ali i posle deset minuta gledanja njih dvojice, ja sam sit 'belog sporta'.

Nimalo nije spektakularno, želim da vidim istrčavanja na mrežu, razorne udarce, smečeve, ono što smo gledali između Samprasa i Agasija, Raftera, Kuertena. Moćne mečeve''
, objašnjava Ljodra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Thursday, 09.02.2017
23:36

Potpuno istinito

avatar
Samo Barsa1
Thursday, 09.02.2017
16:39

Hahahahu, jel on misli na Djokovica sto je pojeo Nadala i Federera u medjusobnim duelima, Novak i Nadal su odigrali jedan od najboljih meceva ikad, u finalu AO, preko sest sati igrali, 3:2 za.Novaka. komsije nek se raduju uspjesima u bocanju, nemate ni jednog sportistu, Nole, mi te volimo.

avatar
Basket
Thursday, 09.02.2017
15:07

istina, previše vrhunskih tenisera igra slično, nedostaju spektakularni potezi koje su nam mogli donijeti mečevi Federera i Nadala, Monfils nekada, pa i Tsonga, Verdasco je uvijek bio agilan također..

avatar
Čika Marko
Thursday, 09.02.2017
15:30

A ja sam se vec zamorio citajuci tvoj komentar

avatar
Samo Barsa1
Thursday, 09.02.2017
16:40