Li Na: "Ne žalim zbog povlačenja"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 22.09.2014.
00:26
Izvor: Beta

Kineskinja Li Na rekla je danas da ne žali što se povukla iz tenisa i da je uverena da će kineski teniseri u budućnosti osvajati grend slem trofeje.

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

Li je u petak saopštila da završava karijeru zbog hroničnih povreda kolena. Ona je jedina teniserka iz Azije osvajačica grend slem titula, 2011. godine osvojila je Rolan Garos, a ovog januara Australijan open.

"Srećna sam i veoma ponosna na rezultate koje sam postigla u karijeri. Ovo je savršeno vreme da se povučem. Nimalo ne žalim. Kada sam donela odluku pitala sam se da li ću u budućnosti žaliti zbog nje, ali mi je glasić rekao da sam dala sve od sebe i da ne treba da se kajem", rekla je Li Na, preneli su kineski mediji.

Li, čiji su nadimci u Kini "Zlatni cvet" i "Starija sestra Na", rekla je da se tenis u njenoj zemlji mnogo promenio otkako je ona počela da trenira.

"Pažljivo sam pratila razvoj tenisa u Kini. Mlade teniserke sada imaju šanse da igraju protiv vrhunskih igrača i imaju svetlu budućnost. Verujem da će naporno raditi za svoje snove, one dolaze. Možda će biti i bolje od mene", rekla je 32-godišnja Li Na.

Ona je ranije najavila da će osnovati tenisku akademinu, koja će obezbedjivati stipendije mladim kineskim teniserima.

Najbolji plasman Li Na na WTA listi je drugo mesto, na kome je bila ove godine u februaru. Tokom 15-godišnje karijere ostvarila je 503 pobede i pretrpela 188 poraza.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke